שחיה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/09/2008 | 09:04 | מאת: יעל

שואלת האם לצורך ירידה במשקל מומלץ לשחות מדברים תמיד על הליכה כמומלצת האם לשחיה יש אותם היתרונות כפעילות גופנית אותה אשלב עם דיאטה.אני נהנית יותר משחיה מאשר הליכה וגם קשה לי קצת ללכת בגלל הזעה מרובה.ובכלל קל לי יותר ונעים לי יותר לשחות. אשמח לקבל הבהרות

יעל שלום, תודה על פנייתך. שחייה היא פעילות נהדרת ויש לה יתרונות וגם חסרונות. יתרונותיה כוללים: שחייה נמנית בין הפעילויות האירוביות אשר מיטיבות עם בריאות הלב והבריאות באופן כללי; בשחייה לא מזיעים (עקב הטמפ' הקרירה של המים); אין עומס על המפרקים בגוף ובכך נמנעים כאבי גב, ברכיים וכד';השחייה מחזקת שרירים רבים החל מהרגליים, הזרועות ועד לגב והחזה; השחייה היא פעילות נהדרת לאנשים בעלי עודף משקל ו/או אנשים בעלי מגבלות אורטופדיות אשר ההליכה קשה להם. החסרונות הם: על מנת להוציא מספיק קלוריות יש לשחות במשך זמן רב יותר (לדוגמא: על כל חצי שעה של ריצה יש צורך בכשעה של שחייה), או שיש לשחות באופן נמרץ יותר אשר לרוב מקשה על אנשים שאינם שחיינים מטבעם. המלצתי היא שעל מנת להגיע להוצאה אנרגתית מספקת יש לשלב שחייה עם פעילות אירובית נוספת, לדוגמא: חצי שעה הליכה בקצב טוב וחצי שעה שחייה. דרך נוספת היא לבצע יום אחד פעילות אירובית כגון הליכה, שיעור אירובי וכד' וביום אחר שחייה. אינני יודעת בת כמה את ומה מצבך הבריאותי (עודף משקל, קושי ללכת וכד') ולכן קשה לי להתאים לך פעילות באופן אישי. אני חושבת שאם מצבך הבריאותי תקין ואינך צריכה להוריד משקל רב, עלייך לעשות מה שגורם לך הנאה ומה שיוביל אותך להתמדה בפעילות הגופנית מבלי לספור קלוריות! בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני