שיקום לאחר התקף לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/02/2010 | 10:43 | מאת: בנימין

אני בן 47 ועברתי התקף לב לפני שנה וחצי. האם יהיה נכון היום להתחיל עם פעילות גופנית, ואם כן איזה?

בנימין שלום רב, זה יהיה נכון ביותר להתחיל פעילות היום, אף פעם לא מאוחר מידי. לגבי סוג הפעילות, מומלץ לבצע פעילות אירובית, כלומר כזו המפעילה הרבה שרירים ונמשכת לזמן ממושך כגון הליכה, שחייה, רכיבה על אופניםי וכד'. מאחר ולא היית פעיל לאחרונה רצוי להתחיל בהדרגה, הליכה היא הפעילות הקלה והנוחה, תתחיל מספר דקות ביום (20-30) בקצב הנוח לך ובמהלך השבועות הקרובים תעלה את משך ההליכה עד ל- 45-60 דק' ובמקביל תנסה להעלות את קצב ההליכה בהדרגה. אני מפנה אותך למאמר שפורסם בפורום "לתת תשומת לב ללב", ראה מימין בו יש הנחיות יותר מפורטות. אשמח להיות לעזר בהמשך. יעל

04/02/2010 | 11:14 | מאת: נתן

בנימין שלום, חבר טוב שלי עבר התקף לב לפני כשנתיים, לפני זה הוא מעולם לא עסק בפעילות גופנית אבל אחרי ההתקף הוא התחיל בהדרגה הליכות וגם שחייה. היום מצבו הרבה יותר טוב, אין ספק שפעילות גופנית זה דבר הכרחי ומועיל. דרך אגב אני גם יודע שהוא לוקח תוספי מזון שמשפרים את תפקוד הלב ועוזרים למניעת התקפי לב.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני