ספינינג

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/02/2010 | 21:07 | מאת: אורי

שלום אני בן 49 לפני כחודשיים עברתי אוטם שריר הלב קל ולאחר מכן צינתור. היום חזרתי לפעילות לאחר בדיקת מאמץ,שהיתה תקינה. נהגתי לרכב על אופניים, להתאמן בחדר כושר כ3 פעמים בשבוע. האם מותר לי לחזור לפעילות ספינינג? תודה אורי

אורי שלום, מאוד מומלץ לחזור לפעילות. רצוי מאוד לחזור בהדרגה, לפחות מבחינת קצב האימון, כלומר להוריד קושי ומהירות באופניים, להתחיל ממשקלים מאוד נמוכים בתרגילי הכוח או אפילו לחכות עם תרגילי הכוח כשבועיים נוספים. לגבי ספינינג - אני אישית לא ממליצה לחזור לספינינג בשלב זה וגם לא בשנה הקרובה. בספינינג מגיעים למאמצים מקסימליים המעלים דופק ולחץ דם בבת אחת ולדרגות גבוהות דבר שאינו מומלץ לשריר הלב. עליך לזכור שהלב שלך עבר טראומה וצריך לעבור שיקום (גם אם אינו פגוע). בחודשים הקרובים עד השנה שלאחר ההתקף, יש להיות במעקב על מנת שלא תהיה היצרות מחודשת. אינני מתכוונת להדאיג אלא רק לגרום לך להבין את חשיבות השמירה על הלב ושאין צורך לאמץ אותו כל כך על מנת לחזור לכושר. רכיבה רגילה על אופניים היא מועילה ובטוחה בשלב זה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני