לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/02/2010 | 11:04 | מאת: גורדי

איך הכי נכון לטפל בלחץ דם גבוה? (מבחינת פעילות גופנית ותזונה או תוספי מזון)

גורדי שלום, חסרים לי מעט נתונים שאוכל לתת מידע מפורט כגון: גילך, גובה לחץ הדם, גורמי סיכון אחרים, מידת כושר גופני וכד'. באופן כללי על מנת להוריד לחץ דם יש לבצע פעילות גופנית כ- 5 פעמים בשבוע, כ- 30-60 דק' בקצב בינוני. הפעילות המומלצת היא אירובית כגון הליכה, אופניים, שחייה וכד'. אם אינך בכושר רצוי להתחיל בהדרגה, פחות זמן וקצב איטי יותר. אם לחץ הדם שלך גבוה ואינו מאוזן, כלומר מעל 160/95, אסור להתחיל בפעילות גופנית ללא טיפול (לרוב בלחץ דם כזה מקבלים טיפול תרופתי). בכלל רצוי כי תתייעץ עם רופא המשפחה לגבי איזה טיפול אתה צריך אם בכלל. לגבי תזנוה, מומלץ מאוד להיפגש עם דיאטנית. באופן כללי להמעטי במאכלים רווי מלח, מאכלים משימורים, להגביר ירקות ופירות, לא לצרוך כמויות גדולות של אלכוהול, לצרוך יותר סיבים תזונתיים, לצרוך פחות מאכלים עם שומן רווי (בקר, גבינות שמנות וכד'). אשמח להיות לעזר בהמשך, יעל

03/02/2010 | 10:24 | מאת: חיה

ראיתי שגורדי שאל על תוספי מזון... האם באמת יש תוספי מזון שיכולים לעזור בהורדת לחץ דם?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני