כושר גופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/02/2010 | 23:37 | מאת: רונן

יש לי במשפחה היסטוריה של מחלות לב והייתי רוצה לדעת אם יש דרך להפחית את הסיכוי לחלות גם? הכוונה מבחינת פעילות גופנית וחיזוק תזונתי?

02/02/2010 | 10:20 | מאת: דניאלה

האם אתה עוסק בפעילות גופנית? ואם כן איזה פעילות ובאיזה תדירות?

רונן שלום, תודה על פנייתך. הדרך למנוע מחלות לב היא "לתקוף" את גורמי הסיכון שהם: גיל, מין, תורשה, עודף משקל, סוכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול ו/או טריגלצירידם גבוהים בדם, מתח נפשי ועישון. אין לנו מה לעשות נגד מין, גיל ותורשה אך שאר גורמי הסיכון בשליטתנו. אם אתה סובל מאחד או יותר מגורמי הסיכון שהזכרתי, יש לעשות הכול על מנת לאזנם דרך טיפול רופא המשפחה, דיאטנית ופעילות גופנית. פעילות גופנית לבדה תורמת רבות בירידה במשקל, לחץ דם, כולסטרול וסוכר ולכן מאוד מומלצת. הפעילות המומלצת היא לפחות -4-5 פעמים בשבוע של 30-60 דק' פעילות אירובית + תרגילים לחיזוק שרירי הגוף כפעמיים בשבוע. כמובן רצוי לעבור בדיקות תקופתיות לפי המלצת הרופא הכוללות: בדיקות דם, בדיקת רופא ובדיקת מאמץ. אני מפנה אותך למאמר בפורום: לב בריא בגוף בריא. http://www.doctors.co.il/ar/7536/לב+בריא+בגוף+בריא על תהסס לפנות אליי בשאלות נוספות בברכה, יעל

03/02/2010 | 10:16 | מאת: רונן

תודה יעל על תשובתך המפורטת... הפעילות הגופנית שאני עושה מסתכמת בהליכה של בערך שעה, 3 פעמים בשבוע. האם זה מספיק? (אני לא רואה את עצמי עושה פעילות אירובית..). שאלה נוספת, האם ישנה דרך לחזק את הגוף ע"י נטילת ויטמינים או תופסי מזוןן כלשהם?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני