חזרה לכושר לאחר אוטם קטן

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/12/2009 | 12:10 | מאת: מתי

שלום, לפני כחודש עברתי אוטם שריר הלב .במהלך אירוע עברתי צינטור ,פתיחת החסימה והשתלת תומך(stand). לפני שזה קרה היתי פעיל פיזית ולא סבלתי מעודף משקל.בבדיקות דם התגלה hdl נמוך בסביבות 30 .כל השאר היה תקין . לפני האירוע לא לקחתי שום תרופות ,עתה plavix 75mg,cartia 100mg,cardilog 2.5mg lapitor 40mg. השאלה שלי מתיחסת לדרך חזרה לפעילות גופנית מלאה .אני בן 54 ולפני האירוע היתי רגיל ללכת כשעה וחצי כל ערב משולב עם קטעי ריצה קצרים . בברכה מתי

מתי שלום, ראשית אני מפנה אותך למאמר שנמצא בפורום "לתת תשומת לב ללב" שנותן הנחיות לגבי חזרה לפעילות גופנית לאחר אירוע לב. על מנת להעריך את מידת הפעילות שלך, עליך לעבור בדיקות כגון אקו לב ובדיקת מאמץ. בבדיקות אלה יראו את מידת הנזק (אם קיים בכלל) ללב והאם יש סיכון בביצוע פעילות גופנית בעצימות מסוימת. בדיקות אלה כדאי לעבור כחודש לאחר ההתקף. לאחר מכן דבר עם הרופא על הבדיקות וקבל את ברכתו לחזרה לפעילות גופנית מאומצת. בינתיים אתה יכול ללכת כ- 30 דק' ביום בקצב איטי-בינוני. במידה והכל תקין, תוכל להעלות את משך ועצימות הפעילות בהדרגה. ראשית הייתי מעלה את משך הפעילות ל- 60 דק'. לא מומלץ לרוץ ב- 3 החודשים הראשונים על מנת לתת ללב להתאושש, להתרגל למצב החדש ולתרופות. במידה ואתה חש בטוב לאחר 3 חודשים, תוכל להוסיף ריצה קלה לפעילות כמובן בהדרגה. מומלץ לבצע בדיקות אלה אחת לשנה (אקו וארגומטריה) לראות האם יש שינוי (לטובה או לרעה) וכך גם תוכל לראות שיפור בכושר הגופני (לפי הארגומטריה בעיקר). לגבי דופק: עד לביצוע הבדיקות, הייתי שומרת על דופק של כ- 30 פעימות מעל דופק מנוחה בזמן מאמץ. לאחר הבדיקות, במידה ותקינות תוכל להעלות דופק. לגבי דופק מומלץ, תוכל ליצור איתי קשר לאחר בדיקת המאמץ עם הנתונים מהבדיקה. אם יש שאלות נוספות, אל תהסס לכתוב. בברכה, יעל

20/12/2009 | 11:02 | מאת: מתי

הי יעל, התרופות שלי הם : plavix 75 mg,cardilog 2.5mg,cartia 100mg, lapitor 40mg . מה לדעתך הדרך הטובה ביותר לקחת את התרופות . כולם ביחד אחרי ארוחת בוקר או לפצל לאורך היום ואיך ? תודה מתי

22/12/2009 | 13:57 | מאת: יוסי

בתאריך 171209 עברתי התקף לב (אוטם) ערכו לי צינטור שיחררו כריש דם אשר חסם עורק ראשי אני בן 61 נראה צעיר מכפי גילי מתאמן בקביעות בחדר כושר שאלתי מתי אוכל לחזור לאימון בחדר כושר..??

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני