תזונה נכונה מהי לפני ואחרי פעילות גופנית?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/12/2009 | 23:44 | מאת: ערן אטיאס

יעל ערב טוב יש לי שוב שאלה אם תוכלי לענות אשמח. אני בן 36 שוחה בן 4 ל 5 פעמים בשבוע כשעה חתירה. אני שוחה כבר 3 שנים ועדין לא יודע אם כדאי לאכול לפני השחיה ואם כן מה לאכול ?וכמה זמן לפני השחיה ? ובנוסף מה לאכול אחרי האימון?(האם כדאי מאכלים המכילים סוכר?)

ערן ערב טוב, רצוי לא לאכול סמוך לפעילות גופנית בכלל ועל אחת כמה וכמה לפני שחייה (אשר יכולה לעודד רפלקס הקאה יותר בקלות). רצוי לא להתאמן בשעתיים שלאחר האוכל,אלא אם אין ברירה אז לאכול משהו קל. עד שעה פעילות אין צורך באגירת פחמימות לפני פעילות בייחוד אם הפעילות אינה אינטנסיבית. אחר הפעילות רצוי לאכול משהו, אם הגיע זמן הארוחה אז לאכול ארוחה רגילה ומגוונת שתכלול גם פחמימות (סוכרים). אם הפעילות הייתה מאוד אינטנסיבית, רצוי לאכול מעט יותר פחמימות. באופן כללי, אין צורך בתפריט מיוחד כשמתאמנים בספורט עממי, אלא לשמור על תפריט מאוזן ובריא, הכולל ירקות, פירות, שאר הפחמימות, חלבונים וגם כמות מסוימת של שומנים. מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני