כמות פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/10/2009 | 21:50 | מאת: ערן אטיאס

יעל שוב שלום הדופק שלי במנוחה 50 52 ואחרי מאמץ בן 130 ל 140 האם זה טוב ואם לא מהו דופק המטרה שאני צריך להגיע? האם את מכירה אתר שאוכל לקחת ממנו תוכנית אימונים ספציפית לשחיה? כמו קצב מהירות דופק כמות הפעמים בשבוע וזמן הפעילות ביום קצב השחיה שלי הוא בינוני והסגנון חתירה ואני מקפיד על זה כי זה עזר לי. ושוב תודה על התשובה המהירה..

ערן שלום, לפי דופק המנוחה שלך, דופק האימון שלך צריך להיות בסביבות 150-160, אך שים לב למספר נתונים: 1. מדובר על דופק בזמן מאמץ! לאחר עצירת המאמץ, דופק יורד במהירות לעתים הוא יורד ב- 20 פעימות (ויותר) תוך דקה לאחר עצירת המאמץ. לכן אם אתה מודד בהפסקה, הדופק כבר ירד. אם הוא בין 130-140 לאחר כ- 30-60 שנ', קרוב לוודאי שהוא מגיע ל-150 במאמץ. 2. הדופק המחושב הוא לפעילות גופנית רגילה, כלומר לרוב הליכה, ריצה, אופניים. דופק בשחייה נמוך יותר מדופק בזמן מאמץ אחר, עקב המנח המאוזן במים, לכן גם אם אתה מגיע ל-140-150 במאמץ, סימן שאתה מבצע מאמץ מצוין!. אינני מכירה אתר שכזה לתוכנית אימונים לשחייה. השאלה היא לאיזו מטרה אתה רוצה תוכנית: האם למטרה תחרותית, למטרה בריאותית, לשיפור כושר לדרגה גבוהה וכד'. במידה והמטרה היא לשיפור הבריאות מה שאתה עושה, כלומר 4-5 פעמים בשבוע בקצב המתואר למשך שעה - זה די והותר. במידה והמטרה היא להעלאת כושר גופני לדרגה גבוהה - האימון נשמע לי בדיוק במקום הנכון, הייתי מנסה להקפיד על דופק 150 במאמץ עצמו. תוכל לעבוד בצורה של אינטרוולים כלומר: לבצע מספר בריכות בקצב מהיר יותר ולסרוגין מספר בריכות בקצב מתון יותר. תוכל גם להוסיף תרגילי כוח על מנת לשפר את הביצועים שלך ולהעלות את מסת השריר. במידה והמטרה היא תחרותית - עליך לדבר עם מאמן, כי עלייך להוסיף תרגילי כוח ולעבוד בצורה אינטנסיבית יותר. זה פחות או יותר על רגל אחת. אם יש עוד שאלות, אל תהסס לפנות אליי. בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני