חוסר החלטה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/09/2009 | 23:56 | מאת: איל

אני בן 57 , לוקח כשנה ורבע נורמיטן (בתחילה 12.5 מ"ג ועכשיו 25 מ"ג ליום), בגלל עליה קלה בלח"ד. הרופאים אומרים שבדיקת דופק בזמן ספורט אינה רלוונטית עבורי , בגלל שהנורמיטן מוריד את הדופק. האם הבנתי נכון? ואם הבנתי נכון, כיצד להגדיר דופק מטרה בעת ספורט? נ.ב. לא עברתי שום טיפול או ניתוח בהקשר ללב. בתודה.

איל שלום רב, הרופאים אכן צודקים אך לא לחלוטין. הנורמיטן אכן מוריד את הדופק במנוחה ובמאמץ וקשה להשתמש בנוסחא כדי לקבוע את הדופק אך אפשר לנסות לקבוע טווח באופן יחסי. חשוב לי להבהיר, שלדופק בזמן מאמץ אין חשיבות אלא אם אתה ספורטאי תחרותי או שאתה סובל ממחלת לב איסכמית בה הלב מתקשה לקבל אספקת חמצן מדופק מסוים בזמן מאמץ (כפי שמתגלה בבדיקת מאמץ - ארגומטריה). במידה ואינך ספורטאי או סובל ממחלת לב איסכמית (IHD) לא כל כך חשוב להתאמן לפי דופק מסוים, חשוב יותר לבצע מאמצים אשר מתאימים לך. עליך לדעת האם אתה מאוזן מבחינת לחץ דם עם התרופות והאם בזמן מאמץ יש עלייה חריגה בלחץ דם (כפי שמתגלה בבדיקת מאמץ). במידה ולחץ הדם מאוזן ובזמן מאמץ הוא אינו עולה באופן חריג (מעל 200/100), אין הגבלה של דופק בזמן מאמץ. אם בכל זאת הינך מתעקש לדעת טווח דופק כלשהוא במאמץ, לפי גילך ובהנחה שדופק המנוחה שלך הוא 60, דופק נורמלי למאמץ נתון הוא בערך בין 100-120. אני יודעת שהטווח גדול אך זה תלוי במספר גורמים: בדופק המנוחה שלך, במידת השפעת הנורמיטן (לא תמיד תלוי במינון התרופה), ברמת הכושר הגופני שלך (ככל שהכושר ירוד כך יש סיכוי שהדופק יעלה יותר), תלוי בסוג הפעילות (בשחייה והליכה הדופק נמוך יחסית לריצה או רכיבה על אופניים) וכן הלאה. שוב, בעיני אין חשיבות לדופק באימון (מלבד שני התנאים שהזכרתי לעיל) ולכן אין צורך לעקוב אחריו באדיקות. ניתן לעקוב אחר דופק על מנת לזהות הפרעות קצב ועל מנת לראות שיפור בכושר הגופני לאחר תקופת אימונים. מקווה שעזרתי, בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני