פעילות אירובית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/08/2009 | 08:57 | מאת: דניאל

שלום יעל, מה שלומך? מקווה שבסדר גמור. יש לי שאלה בנושא מדד עצימות בפעילות גופנית. כיצד אני יכול לדעת אם אני מבצע הליכה בעצימות בינונית? אולי בעזרת דופק? תודה רבה דניאל

דניאל שלום רב, ישנן מספר דרכים לדעת מהי עצימות בינונית: 1. דופק. ההמלצות הכלליות מדברות דופק שבין 70-80% מדופק מקסימלי מירבי החזוי לגילך. מחשבים דופק מקסימלי חזוי לפי 220 פחות גילך. כך שאם גילך 40, דופק מקסימלי חזוי הוא 180. כלומר דופק בין 70-80% הוא בין 125-145. אני פחות נוטה להשתמש בנוסחה מאחר ומנסיוני הנוסחה אינה מתאימה לחלק ניכר מהמתאמנים. 2. תחושה. זוהי הדרך הטובה ביותר. באימון בינוני אתה אמור להרגיש עייפות לקראת סיום האימון, כאב קל או עייפות שרירים בשרירים העובדים (לרוב שרירי הרגליים), העלאת תדירות הנשימה ואף קוצר נשימה קל לקראת סוף האימון. בזמן אימון בעצימות בינונית אי אפשר לנהל שיחה קולחת (או לשיר) אפשר לאמר מלים בודדות. 3. הוצאה קלורית. במידה ואתה מתאמן על מכשיר בחדר כושר המכשיר נותן חישוב לפי מידת המאמץ לגבי כמות הקלוריות הנשרפת לדקה וסך הכל באימון. באימון בינוני שורפים כ- 6-8 קלוריות לדקה, כלומר כ- 200 קלוריות ב- 30 דק', או 400 קלוריות בשעה. שוב, אני מאמינה שאימון טוב מורגש מיד לאחריו. באימון קל מידי אין התנשפות, הזעה או עייפות. באימון קשה מידי הגוף מבקש לעצור ומרגישים עייפות לעתים עוד שעות רבות אחריו. באופן אישי אני מתאמנת לפי תחושה ולא לפי פרמטרים מספריים... מקווה שעזרתי, יעל פרניק.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני