שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/08/2008 | 10:35 | מאת: אבי ג

לאחר 8 חודשים מעקפים מאז עושה ספורט בן 53 ללא כושר גופני מיחד נקבע לי מפזיולוג דופק מטרה של 120 האם רשאי להעלות ליותר וכמה מנסה לרוץ אך לא מצליח יותר מדקה עד 2 האם זה נורמאלי לאחר פעילות מרגישש עייפות מה דעתך

אבי שלום במידה והתחלת לא מזמן הדופק הזה הוא טוב להתחלה. במידה ואתה פעיל כבר תקופה מסוימת (חודש ומעלה) ואתה מגיע לדופק זה ללא קושי ואין לך שום מגבלה אחרת (כגון איסכמיה, קוצר נשימה, כאבי חזה וכד') אתה יכול להעלות את הדופק בכ- 10 פעימות. לגבי ריצה, אני לא ממליצה לרוץ בחודשיים שלושה הראשונים מרגע התחלת הפעילות הגופנית וגם אז רק לאחר שוידאת שאין לך מגבלה (כגון אלה שציינתי קודם) אשר אוסרת על פעילות גופנית עצימה. זה אכן טבעי להרגיש קושי רב לרוץ לאחר זמן ממושך שלא רצת ובעיקר לאחר אירוע לב ו/או ניתוח מורכב שכזה. יש לבצע הכל בהדרגה! אני ממליצה שקודם תגיע לכ-60 דק' הליכה בקצב טוב לפני שתנסה לרוץ וגם אז רצוי להתחיל לפי היכולת, גם אם זה אומר דקה או שתיים ולהעלות בהדרגה. באופן כללי אם לא היית נוהג לרוץ בעבר לפני הניתוח, אינני רואה סיבה שתתחיל לרוץ היום. ההליכה היא פעילות מצוינת ואם מבצעים אותה במינון הנכון (5 ימים בשבוע) ובקצב טוב למשך כ- 60 דק', זה בהחלט מספק ולעתים אף תורם יותר לבריאות מאשר לקחת סיכונים מיותרים על ידי מאמץ מוגזם. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני