ארגומטריה במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/07/2009 | 18:23 | מאת: רונן

היי יעל בן 44 עוסק בספורט באופן קבוע רץ כ 5 ק"מ 3 פעמים בשבוע, רזה, לא מעשן פרופיל שומנים תקין לא נוטל תרופות. השנה בבדיקות סקר יש שינוי בתרשים ארגומטריה במאמץ. "מבחן מאמץ ברוס שלב V שינויים אסכמים 2mm AvF-V3 ללא כאבים בחזה. האים דורש המשך בירור מיידי או אפשר לדחות בירור עד לאחר חזרה מחופשה בחו"ל בעוד שבועיים. בהנחה שהכול יצא תקין בברור, עד לאיזה גיל כדאי לי לבצע פעילות של ריצה ממושכת של חצי שעה? האם יש גיל פרישה ומעבר לפעילות מתונה יותר? תודה רונן

רונן שלום, ראשית מאוד חשוב לדעת האם השינויים האיסכמיים מופיעים בצורה של "צניחות ST עולות, יורדות או אופקיות"? לצניחות עולות לרוב אין משמעות אך כדאי מאוד להתייעץ עם הרופא לגבי הממצאים. במידה והיה חשד משמעותי אני מניחה שהיו מנחים אותך להמשך ברור מיידי. אני לא הייתי לוקחת סיכון ושואלת רופא לפני הנסיעה. במידה והכל תקין, אין מניעה להמשיך לרוץ גם עד גיל מאה ועשרים כל עוד הבדיקות השנתיות תקינות ואין סימפטומים מחשידים בזמן מאמץ ו/או מנוחה (קוצר נשימה, עייפות, לחצים בחזה, כאבים בזרוע, בלסת או כל דבר חריג!). במידה ואין כאבים במפרקים כגון בברכיים או בגב אין סיבה להפסיק לרוץ כל עוד אתה מסוגל. ריצה של 5 ק"מ 3 פעמים בשבוע נשמעת לי מתכון לבריאות וחיי כושר טובים. נסיעה טובה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני