המאמר בנושא הסכרת מ 14/7/09

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/07/2009 | 16:21 | מאת: שלמה

בקטע שלפני אחרון את כותבת "...לאחר פעילות בערב יש לצרוך לפני השינה מנת פחמימות מורכבות כגון פרוסת לחם ים ממרח או קורנפלקס..." כמה שורות לפני כן את מגדירה את אותו מזון כ"פחמימה הנספגת מהר" ופחממות מורכבות את קוראת ל"אורז,פסטה או תפו"א. מה נכון?! את ממליצה אחרי פעילות גופנית בערב לאכול ארוחה קלילה ולפני השינה עוד ארוחה. דהיינו תוך 3- 4 שעות 2 ארוחות? מבקש הבהרות.

שלמה שלום רב, פרוסת לחם מלחם לבן היא פחמימה הנספגת מהר (מקמח לבן). ההמלצה היא לצרוך פרוסת לחם מחיטה מלאה או דגנים אשר נספגים לאט יותר ועשירים בסיבים תזונתיים. במידה והפעילות מתבצעת בשעות הערב, יש לאכול לאחריה ארוחה אחת ולא שתיים. כמובן שתלוי מתי הפעילות, אם היא מתבצעת בחמש, מומלץ לאכול משהו קל לאחריה (או ארוחת ערב אם הגיע הזמן לארוחה שלך) ובמידה ולפני השינה הסוכר עדיין נמוך, מומלץ לאכול עוד משהו קל להימנע מירידת סוכר במהלך הלילה. אחרי פעילות אירובית ממושכת (מעל 40 דק') בקצב בינוני ישנה לעתים ירידה משמעותית של סוכר היכולה להימשך כ- 4 שעות לאחר הפעילות אם לא אוכלים מספיק להחזרת הפחמימות. מצטערת אם זה לא היה ברור, תודה שהסבת את תשומת ליבי בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני