תרגילים לילדים בני 11

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/07/2009 | 00:35 | מאת: מיקי

שלום, הייתי מבקש לדעת באם תרגילי מתח וכפיפות בטן יכולים ליצור נזק לילדים בגיל זה. בברכה מיקי

מיקי שלום, בעיקרון אין מניעה לביצוע תרגילים אלה לילדים בגיל זה. כפיפות בטן וודאי שאין בעיה. לגבי תרגילי מתח, יש לוודא שהילד לא מגזים ועוצר כאשר השרירים מתעייפים. בגיל זה שרירי הגוף עוד מתפתחים ויש חשש לפגיעה ברקמות השריר במידה ולא עובדים בזהירות. השרירים המועדים יותר לפגיעה הם זרועות, גב תחתון וגו עליון. בתרגיל מתח מופעל הרבה עומס על הזרועות, הכתפיים והגב העליון והאמצעי ולכן יש לתרגל בהדרגה. כלומר להתחיל עם תמיכה ומעט חזרות ולעלות בהדרגה. יש להקפיד על נשימה נכונה בזמן התרגול, כלומר נשיפה בזמן המאמץ (העליה) ושאיפה בזמן ההרפיה (הירידה). מומלץ לבצע חימום לשרירים אלה, כגון סיבובי ידיים, כתפיים ומתיחות לשריר הזרוע האחורי (התלת ראשי). בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני