שנה אחרי לידה עם עודף די גדול!

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/07/2009 | 09:31 | מאת: ליהי

שלום רב! נכנסתי להריון כשאשר הייתי במשקל סביר של 65 ק"ג כמה שנים בעקבות הפרעת אכילה!כל החיים הייתי בדיאטה עד שהגעתי לאו.איי אכלני יתר כפייתים אנונימיים ושם הצלחתי לעשות את השינוי עד שנכנסתי להריון בגיל 38!עלית בהריון 32 ק"ג והיום שנה אחרי לידה אני עדיין עם עודף של 13-14 ק"ג שאותם אני רוצה להוריד!לפני כחודש חזרתי לכושר לאחר הרבה זמן שלא התעמלתי ואני די רואה תוצאות!שאלתי היא כזו:אני מנסה להיכנס עכשיו להריון - האם אוכל להמשיך להתעמל גם בהריון!עליי לציין שאני בת 41 ואני פוחדת על ההריונות שלי מאוד!האם אפשר לאבד הריון בעקבות התעמלות בחדר כושר??? מה הסיכויים לא לעלות לפחות בחודשים הראשונים של ההריון??

ליהי שלום רב, במידה ואת מתאמנת כבר תקופה ארוכה (מעל 6 חודשים) אין סיבה שלא תמשיכי להתאמן גם בהריון. כמובן שתתיעצי עם הרופא, אם ההריון יגדר הריון בסיכון כמובן שלא תוכלי להתאמן. במידה ותקבלי אישור מהרופא, תוכלי לבצע אותה פעילות שאת מבצעת כיום אך רצוי ללא תרגילי כוח אינטנסיביים וללא פעילות עם קפיצות. רצוי לבצע פעילות מתונה, לא להגיע לקוצר נשימה, לא להעלות דופק באופן מוגזם (גם דופק העובר יעלה) וודאי שלא להתאמן בתנאי מזג אוויר קיצוניים. שיהיה בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני