פרופיל שומנים,קלציום,והשלכות על לב כלי דם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/07/2009 | 15:28 | מאת: יצחק

שלום רב בן 50 מטופל ב-טריטייס קופ 2.5 *1 + טריטייס רגיל 2.5 *1 אומפרדקס 20 *1 סימבסטטין 10 *1 מיקרופירין 0.75 היצרות קרוטיד 25% פרופיל שומנים מינואר-כולסטרול=176.1 טריגליצרידים=127 hdl=76 ldl=73 non hdl=100 בנוסף קלציום=9.31 פרופיל שומנים חדש, מלפני יומיים- כולסטרול=148.6 טריגליצרידים=105 hdl=54 ldl=73.6 non hdl=95 קלציום= 10.06 שאלותיי-מה משמעות המימצעים החדשים , האם הקלציום צריך לעורר דאגה, כייצד ניתן להעלות חזרה את רמת ה=hdl ? לציין כי לא השתנה התפריט או משהו חריג אחר, למעט טיפול באומפרדקס מיזה 4 חודשים אחרונים. בתודה עבור התשובה.

יצחק שלום רב, אינני רופאה ועליך לדבר על הממצאים עם הרופא שלך לחוות דעת מקצועית. באופן כללי כל הנתונים (מלבד קלציום) הם בטווח הנורמאלי. אפילו שה- HDL ירד באופן משמעותי,הוא עדיין נמצא בטווח התקין. אינני מבינה מה גרם לירידתו. ישנם שלושה דברים היכולים לעזור להעלאת HDL: האחד הוא טיפול תרופתי (שלרוב לא ממהרים לתת אותו עקב תופעות לוואי); השני תזונה המכילה מאכלים עם שומנים רב בלתי רווים (המופיעים בשקדים, אגוזים, שמן תירס, שמן חמניות ועוד); השלישי הוא ביצוע פעילות גופנית אירובית כגון הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים וכד'. פעילות אירובית העשויה לעזור בהעלאת HDL צריכה להתבצע מינימום 4-5 פעמים בשבוע, בין 30-60 דק' במאמץ מתון ומעלה. לגבי הקלציום, אין לי מספיק ידע בתחום. שווה לבדוק את פעילות בלוטת התריס. בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני