קוצר נשימה וסחרורות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/06/2009 | 22:44 | מאת: שבי

אני אסמטי ובשנה האחרונה החריפה לי האסטמה ,יש לי הרגשה ותחושה שהאסטמה החריפה קשורה ללב. למשל אני מבצע אילנצייה בסטרואדיים ,ולאחר כמה שעות בודדות אין לי אוויר ומתעייף בצורה קשה וסחרורות ,אני רוצה רק לישון ולישון כל הזמן ,האם יש קשר לבעיה במערכת הלב עורקיים אולי סתומים,איזו בדיקות עלי לבצע בכדי לשלול בעיה מהלב ולודאות שאין לי עורק סתום? אני רוצה לציין שאני בגיל 46 וביצעתי בדיקות מקיפות מאוד בנושא הסחרורות ויצא שלילי פרט לבדיקה שקשורה בלב.(אם יש קשר לסחרורות) תודה רבה.

שבי שלום, תודה על פנייתך. עליך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי המשך ברור והבדיקות שעליך לעשות. באופן כללי על מנת לבדוק מחלת לב מומלץ לבצע מספר בדיקות: 1. בדיקות דם - כולל ברזל, ליפידים, סוכר וספירת דם. 2. א.ק.ג במנוחה 3. בדיקת לחץ דם ודופק 4. בדיקת מאמץ - ארגומטריה - הבדיקה תראה האם יש חשד לחוסר אספקת חמצן ללב במאמץ אשר מהווה סימן לעורקים סתומים 5. אקו לב - הבדיקה מראה האם הלב מתכווץ כמו שצריך ושהאורטה, חדרי הלב והמסתמים בגודל התקין ומתפקדים כראוי. בהצלחה ותרגיש טוב, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני