כאב דקירות בחזה איזור הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/06/2009 | 13:01 | מאת: שלום לוי

שלום רב, אשמח לקבל תגובה בהקדם!!! ברצוני לדעת לפני שאשתגע בבתי חולים ומרפאות מה הקשר הישיר בין העישון האינטנסיבי הקשה שלי בחודשיים האחרונים לכאבים אלו, מוכרח לציין שלא הייתי בארץ וחזרתי לפני כחודשיים, עבודה, לימודים משפחה, 2 קופסאות מלברו אדום ביום... הכאבים הללו בערך 4 ימים, בא והולך במיוחד בלילה בזמן השינה כאב חד, ופנימי ממש מרגיש כאילו מסביב ללב, מעבר לזה, יש לי גוף רזה יחסית, מאלה שאפשר ללמוד עליהם אנטומיה, כך שניתן בזמן ההתקפים לראות את הלב דופק, מוזר משהו, לא חייב, רק מוזר שזה מלווה בכאב כרגע אנני מעשן יומיים, לא מרגיש כלכך בהבדל, התחלתי להתאמן גם לפני כשבועיים, מתח, משקולו, ידיים ובטן, לא אינטנס, כרגע לא מסוגל להתאמן כרגע, מה זה יכול להיות, ברור שצצריך לראות רופא, בכל זאת מה יכול להיות?

שלום רב, ראשית אינני רופאה ולכן וודאי שחשוב להתייעץ עם רופא לגבי העניין. לא צריך "להשתגע בבתי חולים", כל רופא משפחה יוכל לתת אינדיקציה ראשונית האם יש בכלל סיבה לחשש או לא. אינני מאמינה שיש קשר ישיר בין העישון לכאבים, ייתכן וזה מקרי. ברור שעליך להפסיק לעשן בלי שום קשר!!! אם התחלת להתאמן לאחרונה, אפילו אם לא אינטנסיבי, אך במידה ולא היית פעיל לפני כן ואתה מבצע מספר תרגילים שלא ביצעת בתקופה האחרונה, ייתכן והכאבים נובעים מהתגובה של השרירים לאימונים. אם הכאבים מושפעים מתנועות או תנוחות מסוימות של הגוף זאת אחת האופציות. האם הפסקת להתאמן כי הכאב מחמיר במאמץ? האם הכאב נקודתי או מפושט? שים לב האם יש תופעות נוספות כגון: הזעה, הקרנה לכתף, לגב או לזרוע (בעיקר שמאל), כאבי בטן, לסת, בחילות או כל תופעה חריגה נוספת. אלה סימנים לבעיה לבבית. כך או כך, אל תיקח סיכון ופנה לרופא ואין טעם להילחץ ייתכן וזה שום דבר!!! ברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני