אימון עם חוסמי בטה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/05/2009 | 21:33 | מאת: שמואל

שלום, אני בן 50 ותחת חוסמי בטה (cardiloc 5mg). אני לוקח כדור כל בוקר. יש הבדל של 10-15% בדופק אם התרופה או בלעדיה. יש לי שתי אפשרויות לאימון גופני ובהם הדופק שונה לחלוטין: - להתאמן בבוקר ואז לקחת את התרופה. במקרה זה הדופק גבוהה. - לקחת את התרופה ואז להתאמן. דופק נמוך. איך יותר נכון להתאמן ? תודה.

שמואל שלום, מאחר ואינך ספורטאי מקצועי (אם הבנתי נכון), רצוי מאוד להתאמן תחת השפעת התרופות כאשר הדופק נמוך יותר. קרוב לוודאי שתוכל לבצע אותו אימון ואותו מאמץ עם התרופות תוך שמירה על הלב שלא להתכווץ מהר מידי. התרופה נועדה להוריד עומס מהלב גם במנוחה וגם במאמץ. אין משמעות לכך שהדופק נמוך יותר מבחינת הכושר הגופני אך יש משמעות גדולה בשמירה על הלב... בברכת כשר ובריאות, יעל פרניק

08/05/2009 | 09:16 | מאת: שמואל

שלום יעל, תודה על התשובה הברורה. עוד חפירה אחת וגמרנו... עכשיו שאני יודע שאני צריך להתאמן תחת השפעת הכדורים, אם המטרה שלי זה שיפור כושר גופני, איך אני צריך להתייחס להמלצות מסוג "..על מנת לשפר כושר גופני צריך להתאמן ב-80% מהדופק המרבי.."? האם בשבילי זה הופך להיות 70% או עדיין צריך לשאוף ל- 80%? בקיצור למקרה שלי איך אני יודע אם אני בכושר או לא ? תודה רבה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני