מה זה אומר עייפות אחרי אימון?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/11/2019 | 03:15 | מאת: בת אל

לפני חצי שנה בערך התחלתי לרוץ שלוש ארבע פעמים בשבוע בערך 7-8 קילומטר לא רצתי בערך חודש וחצי והשבוע החלטתי לחזור לרוץ רצתי ביום ראשון 11 קילומטר וממש כאבו לי השרירים למחרת היה לי כואב לשבת לעלות מדרגות היום (יום שלישי ) הרגשתי קצת יותר טוב ויצאתי לרוץ שוב שוב רצתי 11 קילומטר אבל הפעם היה לי יותר קשה לנשום והייתי צריכה לעצור כמה פעמים מה שלא קרה לי לפני וגם אחרי אימון כזה יש לי סחרחורות ממש מה זה אומר?

הי בת אל, לפי מה שאת מתארת, כאשר התחלת להתאמן רצת ביןם 7-8 לק"מ בכל אימון אך לאחר הפסקה של חודש וחצי העלית את המרחק בבת אחת ל- 11 ק"מ. אם הבנתי נכון, אין פלא שהרגשת כאבי שרירים ועייפות. העלית את המאמץ על יתר המידה ולא בהדרגתיות. עצתי לך, מנוחה קצרה של כמה ימים וחזרה לריצה קלה של 5-7 ק"מ. לאחר שתרגישי שזה קל לך תוכלי להעלות בהדרגה את מרחק הריצה. בברכת כושר ובריאות. יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני