האם מותר להתאמן עם שרירים תפוסים?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/11/2019 | 05:31 | מאת: יניב

האם מותר להתאמן עם שרירים תפוסים? אני יום אחרי אימון מרגיש שרירים כבדים ותפוסים פעם ב... האם אפשר לעשות כושר על שרירים תפוסים וכואבים?

הי יניב, שרירים תפוסים וכואבים הם בעצם קרעים מיקרוסקופיים בשרירים כתוצאה ממאמץ יתר. סביר להניח שאם תבצע אימון קל, לא יקרה שום נזק, לעתים זה אף מרגיש מעט יותר טוב. אבל במידה והכאב חזק רצוי לנוח יום יומיים. שיא הכאב בדרך כלל מגיע יומיים שלושה אחרי הפעילות. אם מדובר באימון כוח, רצוי לתת לשרירים 48 שעות של מנוחה בין האימונים. אפשר לבצע הליכה קלה או פעילות אחרת קלה שאינה מפעילה את השרירים התפוסים באופן ספציפי. בברהה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני