שיפור דרך חיים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/03/2009 | 10:25 | מאת: מירי

שלום אני בת 30 מעשנת קופסה ליום מאוד רוצה להפסיק אך אני נהיית עצבנית במיוחד עם לחץ שקיים בחיי. אני אנמית ותזונתי לקויה. מרגישה רוב היום עייפות ותשישות וחוסר מצב רוח. אני רוצה להתחיל לשמור על הבריאות שלי אין לי מושג מאיפה להתחיל. אני רוצה להתחיל לאכול נכון אך לא יודעת איך זה אמור להראות מבחינת תפריט יומי, אני לא יודעת איך להיכנס לכושר כי אחרי 5 דקות ריצה אני מרגישה כמו סרטוט, אני אשמח לקבל הכוונה, ושתזהיר אותי לאן אני עלולה להגיע אם אמשיך ככה (אני צריכה זריקת עידוד) האם תוספי מזון יעזרו לי ואילו? האם הפסקת עישון בהדרגה תקל את הגמילה? תודה וסליחה על האורך.

מירי שלום, קצת קשה לי לתת לך את התורה כולה על רגל אחת. אך ישנן כמה נקודות חשובות: ראשית יש לבדוק מהו מקור האנמיה. ישנם סוגי אנמיה בהם פעילות גופנית איננה בטוחה ויש לטפל בבעיה לפני תחילת פעילות גופנית. לגבי העישון, אין ביכולתי לגרום לך להפסיק לעשן אך זה ברור כשמש שעליך להפסיק ומיד! נזקי העישון רבים הם וזוהי החלטה שעליך לקבל. לגבי דרך ההפסקה, לכל אחד זה שונה. ישם אנשים שפשוט מפסיקים בבת אחת ללא תוכנית גמילה כלשהיא וזהוא. ישנם אנשים שצריכים מערכת תמיכה אותה מציעה היום כל קופת חולים ומכונים פרטיים להפסקת עישון (כגון אברמסון וכו'). את צריכה לבחור את הדרך שלך. לי זה ברור שעל מנת להתחיל לשמור על בריאותך, זוהי דרך טובה להתחיל... אני היתי מציעה לך להצטרך לאחד ממכוני הבריאות הכוללים צוות רב מקצועי תחת קורת גג אחד כגון דיאטנית, חדר כושר, רופא וכד'. עליך לבחור מקום הקרוב לאזור מגורייך. ישנם מכונים פרטיים כאלה, והעלות כמובן בהתאם אך אין מחיר לבריאות, גם רשת מכוני הולמס פלייס ומכונים דומים מציעים הכוונה מקצועית. מקום נוסף של קופת חולים מכבי הוא קרדיוסטייל בתל אביב (אני פיזיולוגית שם - 03-6291105) ויש לנו צוות מקצועי שיכול לעזור לך להתמודד עם תוכנית בריאות שכזו. תוספי מזון: מיותרים בשלב זה כל עוד תזונתך לקויה. עלייך לבצע בדיקות מקיפות על מנת לראות אילו חסרים יש לך אשר את רובם ניתן לפתור בתזונה ולאו דווקא בתוספים כלשהם. אין לי ספק שאת חייבת עזרה כלשהיא, מקווה שנתתי לך נקודת פתיחה. צרי עמי קשר אם תצטרכי סיוע נוסף. בברכה ובהצלחה, יעל פרניק.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני