כאבים בלב אחרי ריצה ממושכת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/10/2017 | 23:21 | מאת: יולי

שלום, אני בת 18. בעבר הייתי רצה 10 קילומטרים - אהבתי מאוד לרוץ וזה גרם לי להרגיש טוב. לאחר תקופה של ריצה נהיו לי שברי מאמץ ולכן נאלצתי להפסיק לרוץ לתקופה. עברה שנה ועכשיו התחשק לי מאןד לרוץ שוב, אך כל פעם שאני מנסה להתחיל לרוץ בסוף הריצה מאוד קשה לי להסדי את הדופק ומתלווים לאחר מכן כאבים חזקים בלב במשך יום שלם. אני רצה בהדרגה ולא מגזימה , ולא ידוע לי על בעיות בלב או שום מחלה אחרת. האם זה הגיוני שדבר כזה יקרה מחוסר בכושר?

הי. לא ברור לי מדוע יש לך דופק גבוה בסיום הריצה (כמה גבוה, למשך כמה זמן) וכאבים במשך היום (איפה הכאבים?). הסיבה הכי הגיונית היא כושר נמוך או עצימות ריצה שאיננה מתאימה. מאחר וחסרים לי נתונים על אופן האימון שלך אני הייתי מציעה להוריד את קצב הריצה משמעותית (אולי אפילו לשלב עם הליכה) ולראות אם זה עדיין חוזר על עצמו. במידה ואת רואה שאין שיפור מבחינת דופק וכאבים, רצוי להיוועץ עם רופא. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני