הוא כבר לא כל כך מוזר....

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/03/2009 | 18:38 | מאת: ישראל

הי יעל! אז ככה.... רכשתי F7 של פולאר, והתחלתי לבדוק מחדש מה קורה. מסתבר שמה שהגדרתי בהודעות הקודמות הוא לא לגמרי נכון, (וצר לי אם התענינת אצל קולגות לגבי ובזבזת זמן לשוא...) מה שבאמת קורה הוא שבהליכה מתונה הדופק נע סביב ה-80-90 . כשאני עובר להליכה מהירה הוא 90-100 , ואז כשאני עובר לריצה (מאד קלה!)הדופק עולה די במתינות עד 110 בערך, ואז תוך כדי הריצה הוא ממריא בפתאומיות ל- 120-130 , (והדגש הוא על פתאומיות), וכשאני מפסיק לרוץ, הוא ממשיך עוד לעלות, (עד 130-140 ) ולכן היה נדמה לי שהוא עולה אחרי הריצה. אני מניח (וזו שאלתי בעצם), שעכשיו מתבהרת התמונה שאני פשוט בכושר של צב זקן ממוצע... קבעתי פגישה במדיקס לבדיקת צריכת חמצן מירבית, האם מתאים לי, האם יכול לעזור, והאם אכן התופעה שציינתי מעידה פשוט על כושר ירוד ביותר, ויש צאנס לשיפור? תודה תודה ישראל

ישראל שלום רב, אני שמחה לראות שהתמונה מעט התבהרה. דיברתי עם קרדיולוג שעובד איתי והוא לא הצליח להסביר את התופעה והעצה שהוא נתן לי היא לבצע הולטר נוסף ולבצע אימון עם ההולטר. אינני סבורה שאתה בכושר ירוד. כושר ירוד מתבטא בעוד דברים. לדוגמא: אם הינך מסוגל ללכת בקצב מתון-מהיר במשך 40 דקות ויותר אתה בכושר טוב! אם הינך מסוגל לרוץ ריצה קלה למשך דקות רצופות מבלי להיכנס לקוצר נשימה - אתה בכושר טוב. אם אתה מסוגל לעלות 2-3 קומות ברציפות מבלי לסבול מקוצר נשימה וכאבי שרירים - אתה בכושר טוב. אינני סבורה שכושר גופני מוגדר על ידי מספרים בלבד! אינני רואה את היעילות בבדיקת חמצן מירבית למי שאינו ספורטאי. בדיקה זו נעשית לרוב לספורטאים אשר רוצים לבדוק הכושר הגופני שלהם ולפי זה להתאמן לתחרויות ולהציב יעדים לשיפור בצריכת החמצן. לאדם מן המניין אין צורך בבדיקת צריכת החמצן מאחר ואינם מתאמנים לשם הישגיות אלא לשם בריאות! ואימון לשם בריאות נעשה לפי קצב מתון ותחושה נוחה (ללא קוצר נשימה, כאבי שרירים ו/או עייפות). גם קצב זה ניתן לראות שיפור בכל המדדים הפיזיולוגיים התורמים לבריאות הלב והבריאות הכללית! יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני