קושי באימון בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/04/2017 | 22:49 | מאת: ישי

שלום רציתי להתייעץ איתך על פעילות אירובית שאני עושה בחדר כושר אחרי מאמץ אני מרגיש, שריפה בצד שמאל והרבה זמן לא התאמנתי אני עושה פעילות במושב הליכות מהירות הליכות, רגילות של שעה או שעה הבעיה שאני מרגיש אחרי סיום המאמץ כאבים בחזה וקושי בנשימה ועשיתי את כל הבדיקות אם זה אקו לב אקו במאמץ והכל היה תקין. ופעם אחת לפני כמה חודשים התאמנתי בחדר כושר בפעילות אירובית 20 דקות וגם אותן סימנים כאבים בחזה קוצר נשימה ולא יכולתי לישון כל הלילה. השאלה ממה זה נובע כל זה ואיך לטפל האם זה קשור כל זה לתזונה נכונה, יכול להיות דברי חלב לחץ... אשמח לתשובה....

שלום רב, אני מבינה מדוע הינך מוטרד אך לצערי לא אוכל לספק לך מענה מספק. במידה ואכן ביצעת את כל הבדיקות והן היו תקינות, זה בסך הכל די מרגיע, אם עם זאת התחושות הלא נוחות עד כואבות, עדיין מופיעות. מאחר ותופעות אלה מתרחשות רק בזמן או לאחר מאמץ, שווה אולי באמת להתייעץ עם תזונאית ולבדוק מה, כמה ומתי הינך אוכל בשעות הסמוכות לפעילות. שנית, ייתכן ואופן הפעילות שהינך מבצע גורם לתחושות האלה, אולי הינך מגזים במאמץ, מתחיל את הפעילות חזק או מהר מידי, אינך נושם נכון בזמן המאמץ, אינך הולך נכון ו"מבזבז" הרבה אנרגיה בצורה לא יעילה. קשה לי לדעת מבלי לראות אותך מתאמן או לקבל עוד פרטים. בנוסף, חסרים עוד כמה נתונים אישיים כגון משקל, מצב בריאותי, מצב כושר גופני וכד'. לכן, אני מציעה מספר דברים: 1. התייעצות שוב עם רופא אולי ישנם דברים אחרים שאפשר לבדוק 2. התייעצות עם פיזיולוג של המאמץ 3. התייעצות עם תזונאית בברכה, יעל

11/05/2017 | 13:41 | מאת: ישי

המשקל שלי הוא 90 אני 1.82 בריאות תקינה. כושר בינוני לטוב, לאחר שיחה עם תזונאית ניסיתי שוב את מה שאמרת עשיתי רק אירובי שעה ו 20 והרגשתי אחרי חצי שעה רעידות בגוף ועליה בלחץ דם, וקצת סחרחורות שאלה שלי: אם להפחית באירובי ולנסות להוריד את זה לחצי שעה ביום המטרה שלי זה לשרוף שומנים כרגע, ולהגיע להישגים, תודה יום, טוב..

03/06/2017 | 12:46 | מאת: יעל פרניק

שלום לך, האם אתה סובל מסוכרת ונוטל תרופות לאיזון הסוכר? האם בדקת פעם רמות סוכר בדם לאחר פעילות גופנית? התופעות שאתה מתאר יכולות להסביר ירידת סוכר לאחר פעילות גופנית (לפחות הרעד והסחרחורת, את העליה בלחץ הדם אין לי יכולת להסביר). לדעתי אתה צריך לבצע בדיקות נוספות במאמץ שיכללו זמני התאוששות ארוכים לאחר המאמץ. חשוב שאיש מקצוע (רופא ספורט ו/או פיזיולוג של המאמץ) יכול לראות את מה שאתה מתאר לאחר מאמץ. אינני רואה סיבה שלאחר אימון תרגיש את התופעות שאתה מתאר. כרגע, הייתי ממליצה להוריד את משך האימון ו/או העצימות שלו כדי להימנע מתחושות אלה. בברכת כושר ובריאות יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני