לחץ דם נמוך אצל ספורטאי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/12/2016 | 21:08 | מאת: אורי

היי, שבוע טוב. אני משרת בסיירת מובחרת, מתאמן 24/7 ואדם בריא לחלוטין מלבד כאבים אורטופדיים המלווים עקב העצימות הגבוהה. עם זאת לחץ הדם שלי מוגדר כנמוך מהרגיל 48/130 וגורם לי לסחרחורות כאשר אני מעוניין לתרום דם. רציתי לדעת מה ניתן לעשות לגבי זה ומדוע המצב כך. יש לציין שאני נמנע ממלח שלפי מיטב הבנתי עשוי להעלות מעט את הלחץ דם.

שלום רב לך, ראשית שאפו על השירות הצבאי, מורידה בפניך את הכובע. בעיקרון לחץ הדם שלך נמוך רק בחלקו, כלומר הלחץ הסיסטולי (המספר הגבוה) תקין ואף מעל האופטימלי והלחץ הדיאסטולי שלך (המספר הנמוך) אכן מעט נמוך. הפער ביניהם מעט רחב מן הרגיל. האם אתה סובל מכך רק כאשר אתה תורם דם? אם אינך סובל מסחרחורות בעת או לאחר ביצוע פעילות גופנית אינך צריך להיות מוטרד. בכל אופן, מאחר והפער בין המדדים הינו גדול הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה (או הרופא בצבא). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני