דופק במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/02/2009 | 22:08 | מאת: ישראל

שלום יעל! ב- 9.10.08 שאלתי שאלות (וקיבלתי תשובות), ואני מבקש שוב "לנצל" את נכונותך לעזור. מאז ההתכתבות ההיא עברתי אקו סטרס, שהדגים (כרגיל) פגם מילוי קטן במקום שמתאים לקולטרלים שקיימים אצלי. יחד עם זאת, הבדיקה נערכה ביום שהיה משופע בפעימות מוקדמות, ובפיענוח דובר גם על LVH (לא חריף). מהבהלה ומהתסכול הפסקתי לחודשיים את כל סוגי הספורט, ולאחרונה התחלתי שוב. מכיוון שעכשיו אני הרבה יותר רגיש ללחץ הדם ולדופק במאמץ, התחלתי בהדרגה, והשבוע ביצעתי "אימון" שכלל הליכה בקצב 6 קמש במשך 4 דקות, ולאחריו ריצה קלה בנשך כ- 40 שניות, וכל זה ארבע פעמים. הכל עם מד דופק. להזכירך שגם בתקופה שהתאמנתי מידי יום, כפי שסיפרתי לך באוקטובר, הייתה לי הרגשה של דופק מואץ ואי יכולת להמשיך בעליה או בריצה. באימון עכשיו, כשלידי מאמן כושר (חבר - לא מקצוען) נוכחנו במשהו משונה ודי מבהיל: באופן סיסטמתי, בכל ארבע הסטים, תוך כדי ההליכה היה הדופק בסביבות 80-100 , וב 40 שניות של הריצה הקלה, במהירות כ- 7 קמש בלבד, היה הדופק 100 עד 115. אבל!!! ברגע פסקת הריצה והמעבר להליכה, היה הדופק ממריא תוך שניות ל 150 ולאחר כ20-30 שניות יורד שוב לערכים "נורמליים" עד שהתייצב שוב על 90 -100 לאחר כדקה - דקה וחצי של ההליכה, ולוזר חלילה... החבר די נבהל, (וגם אני). האם נתקלת בתופעה כזו?? להבהרה: דופק שעולה בחדות ברגע שאני מפסיק את המאמץ!! אני מקווה שהעצה לא תהיה להתניד רק בהליכה, כי כפי שכתבתי לך באוקטובר, זה מייאש רק ללכת במישור, ואני כן מעוניין מעט לרוץ ריצה קלה... תודה ישראל

27/02/2009 | 22:12 | מאת: ישראל

בנשך = במשך פסקת = הפסקת ולוזר חלילה= וחוזר חלילה להתניד = להתמיד ככה זה כשכותבים בלילה ובלי תאורה.... :)

ישראל שלום רב, שמחתי לשמוע ממך שוב. האם אתה מרגיש את האצת הדופק הזו במעבר מריצה להליכה? אם אינך מרגיש ייתכן ומד הדופק מזייף. נסה להתאמן עם שעון אחר מידי פעם. בנוסף, ייתכן ובאותו רגע מוגברות הפעימות המוקדמות בלב היוצרות בלבול בקריאת הדופק ולכן מד הדופק "משתגע". הוא מאתר דופק מהיר על אף שאלה פעימות מוקדמות בלבד. האם בדקת בעבר את הפעימות המוקדמות? אם לא, תתיעץ עם רופא המשפחה/ קרדיולוג לגבי בדיקת הולטר דופק, אשר בודקת לך את הדופק 24 שעות ביממה על ידי מכשיר שמוצמד אליך. תוכל לבצע אימון עם המכשיר ואז לראות את מקור העלייה בדופק. אינני חושבת שאתה צריך לוותר על הריצה הקלה, אך אם זה מטריד אותך זה שווה בדיקה. בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני