א.ק.ג. במאמץ והשלכות פרופיל שומנים לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/02/2009 | 10:59 | מאת: יעקב

שלום רב ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך המפורטת מלפני שבוע.ברשותך יש לי עוד שתי שאלות - 1.מהי רמת האמינות של בדיקת א.ק.ג.במאמץ, דהיינו האם מבחן זה בודק היצרות עורקים ברמת ודאות גבוהה? 2. רק לפני כשנה וחצי התחלתי ליטול כדורים נגד כולסטרול, עד אז ניסיתי להוריד את הערכים באמצעות דיאטה וכושר גופני - וללא הצלחה (כנראה מסיבות גנטיות). ה LDL היה עד לפני שנה וחצי בסביבות 170,כיום כפי שכתבתי הוא עומד על סביבות 112. השאלה שלי - האם לערכים הגבוהים עד לפני שנה וחצי יש השלכות לטווח רחוק בעתיד? בתודה

יעקב שלום, 1. ארגומטריה (בדיקת א.ק.ג במאמץ) הינה בדיקה אמינה אך איננה מדויקת. משתמשים בה כבדיקה ראשונה בגלל העלות הנמוכה יחסית והיא לא תמיד מאתרת מחלת לב כלילית. יש לבדיקה הזו לא מעט תוצאות "חיוביות שקריות" כלומר - בדיקה אשר יוצאת חיובית למחלת לב כלילית אך מתגלית כלא נכונה בבדיקה מתקדמת יותר, ומצד שני ישנן גם לא מעט תוצאות "שליליות שקריות" כלומר - בדיקה אשר יוצאת שלילית למחלת לב אך מקבלים התקף לב בתקופה הסמוכה אליה. בדיקות יותר מדויקות הן אקו במאמץ, מיפוי במאמץ והכי מדויקת - צנתור. מיפוי ואקו במאמץ ניתנות לאנשים אשר עברו אירוע לב או לאנשים אשר בדיקת המאמץ שלהם היתה חיובית (כלומר - חשד למחלת לב כלילית). ישנם רופאים המפנים את מטופליהם לבדיקות אלה משיקולים אחרים, אפשר להתעניין אצל רופא המשפחה. כמובן שצנתור איננו מומלץ למי שאין חשד אמיתי למחלת לב עקב האופי החודרני של הבדיקה (אשר תמיד מהווה סיכון כלשהוא). 2. השאלה הזו קשה לפתרון מכמה סיבות: א. קרוב לוודאי שאינך יודע בדיוק כמה זמן היה לך LDL גבוה. ב. אין הוכחה שיש קשר ישיר ומובהק בין LDL גבוה לתקופה מסוימת ולהתקפי לב מאחר וישנם גורמי סיכון נוספים המתלווים לכך (חלקם עוד לא ממש ידועים לנו). בכל זאת אני מאמינה שאם הבדיקות שלך כיום תקינות ואין חשד למחלת לב ואתה יחסית מאוזן כיום, אזי הורדת את הסיכון שלך באופן משמעותי. בברכה, יעל פרניק

24/02/2009 | 23:11 | מאת: יעקב

ומה דעתך על צינתור וירטואלי? יתרונות , חסרונות בהשוואה לאקו או מיפוי במאמץ? בתודה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני