תהליך הרסני בחוליה T12

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

04/12/2010 | 23:07 | מאת: נגה

שלום, בעקבות כאבי גב שנמשכו כחודש ולא הגיבו לנוגדי דלקת או למנוחה עבר בעלי בדיקת סי.טי, שלהלן תוצאותיה העיקריות: "במרווח :L1-L2 הודגמה הנמכת גובה בגוף חוליה T12 ,מרקמה מאוד הטרוגני משני לתהליך ליטי הרסני בתוכו עם מרכיב רקמתי אקספנסילי. לציין שקיימת הדקקות והרס קורטיקלי, למינה אחורית הרוסה עם בליטה של רקמה רכה אל תוך התעלה הספינלית ולחץ קל על השק התקאלי.הלוחיות של גופי החוליות יחסית סדירות, הודגם מרכיב של טרבקולציה בתוך גוף החוליה. המרווחים הדיסקלים הסמוכים נראים מעט מוצרים, ללא בלטי דיסק משמעותיים ... התרשמות: תהליך הרסני עם מרכיב רקמתי בגוף חוליה T12 . כתואר, הממצא יכול להתאים לתהליך תופס מקום ראשוני ממאיר כגון פלזמוציטומה או גרנולומה אוזינופילית. באפשרות פחות סבירה מדובר בנגע משני או המנגיומה מליגנאנט. מומלץ המשך בירור הדמיתי על ידי מיפוי עצמות ובדיקת MRI ולאחר מכן נא לבצע דיקור אבחנתי." בבדיקות דם שנעשו לאחר מכן לא נמצא כל ממצא מחשיד לכיוון זה או אחר. בעלי נתבקש לעשות ביופסיה של עמוד השדרה בהנחיית סי.טי, אבל לפני כן לעבור MRI כדי לוודא שאין כלי דם במקום. שאלותיי הן: מה עשויה להיות הבעיה בחוליה? עד כמה זה שכיח? מה קורה אם יש כלי דם? האם עדיין ניתן לבצע ביופסיה? לאיזה סוג של מומחה כדאי לפנות כדי לקבל חוות דעת או לטפל במקרה כזה? תודה מראש, נגה

הבעיה לפי מה שצטטת היא גידול שפיר, אך הרסני בחוליה. מה זה משנה כמה זה שכיח ?? כלי דם יש בכל רקמה בגוף האדם - ועדיין לוקחים ביופסיות. למנתח עמוד שדרה בלבד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה