הסבר בדיקת mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

29/11/2010 | 20:38 | מאת: פיראס טרבוש

שלום , אני בן 26 סובל מזה שלושה חודשים כאבים כרונים וגורמים לי למגבלות קשה בחיי יום יום , יד שמאל כמעט לא מתפקדת . בבדיקת MRI שביצעתי ברמבם נמצא סימני התייבשות הדיסק בגובה c2-3 עד c6-7 יש לי בלטים קטני ו4 בקעים דיסקאלים לאוריך c5-6 עד c7-d1 עם היפוך הולרדוזה , יש סמני היצרות קשה בצד שמאל ומרווח בין חוליתי עם לחץ בינוני לחוט שדרה . אני חש כאבים קבועים בכתף ויש שמאל , רציתי לשאל מה ניתן לעשות במצב כזה שהולך ומחמיר מדי יום היום אני נמצא במצב של כמעט לא יכול להזיז את היד ? אני סובל גם מלחץ דם אם מומלץ ניתוח בשלב זה כבר עברתי את השלב של הכדורים והזריקות .

עושה הרושם שתזדקק לכירורגיה, מעבר לזה תזדקק ליעוץ פורמלי.

30/11/2010 | 15:40 | מאת: פיראס טרבוש

אכן הגעתי היום לרמב"ם , נפגשתי עם נוירו כירורג ,לאחר בדיקת תשובת MRI ד"ר אוסאמה ברכאת . קבע שצריך לבצע ניתוח בדחיפות וזימן לי ניתח במחלך השבוע הבא , עקב אקסטרוזיה גדולה שמאלית מרכזית, סובארטחקולרית ופורמינלית משמאל גורמת ללחץ בינוני על שמאל החוט והיצרות קשה של הרצס ותעלתהשורש משמאלC6-C7 וב C5-C6 נמצא בקע דיסק ימיני מרכזי גורם ללחץ בינוי על ימין החוט והיצרות קלה דו צצדית ועוד 2 בקעים מרכזיים בין C7עד D6. שאלתי אם ניתוח הינו הפטרון היעיל ביותר ואם יש לניתוח סיבוכים ומהוא אחוז ההצלחה במקה כמו שלי תודה מראש

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה