קיפופלסטיה לבת 75

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/05/2010 | 18:58 | מאת: חמוטל

בס"ד שלום ד"ר חמותי כבת 75, חולת אלצהיימר מזה 3 שנים. לפני כחודש וחצי החלו כאבי גב איומים עקב שבר דחיסה באחת החוליות. נאמר לנו שהכאבים אמורים להרגע כבר אך...ממש לא(שום כדור לא עוזר לה,יש כדור מומלץ.) האם קיפופלסטיה מומלץ עבורה? לא מסוכן? הרדמה כללית או מקומית?מהי הפרוצדורה ואיפה עושים? סליחה על ריבוי השאלות יום טוב

קיפופלסטי יכול לתת מענה לכאב אם אין הקלת כאבים לאחר כ 3 שבועות בטיפול שמרני. הפרוצדורה מתבצעת בהרדמה כללית או במקומית וטשטוש- תלוי במצב החולה. מתבצע כמעט בכל בית חולים מרכזי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה