ניתוח ורטברופלסטי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/11/2009 | 15:30 | מאת: ליאת77

שלום רב, אבי בן 74 סובל משברים בחוליות, אך בנוסף לכך יש לו מחלת ריאות עקב עישון משנים עברו, ובעיות בדם, בענין בעיות אלו הוא מטופל, והכאבים בגב זוהי הבעיה הגדולה שלו כעת. האם במצבו הרפואי ניתן לבצע ניתוח ורטברופלסי. מהם אחוזי ההצלחה/הסיכונים? אודה לכם על התייחסותכם

ניתן לבצע ניתוח מסוג כזה גם בהרדמה מקומית וטשטוש. אין "הצלחה" - הניתוח נותן סיכוים טובים להקלה בכאבי הגב במידה וישנם שברים אוסטאופורוטיים בחוליות . סכנות: זיהום(חצי אחוז), פגיעה במבנים עצביים(חצי אחוז), זליגת צמנט לתעלת השדרה(עד 5 אחוז).

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה