פענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/01/2016 | 13:36 | מאת: עומר

שלום . אני סובל שנים רבות מבלט דיסק שמטופל בכירופרקט מפעם לפעם. בחודשים האחרונים החלו תחושה של צריבות ותחושת שריפה ברגליים בחלק מהברך למטה לעיתים בשתי הרגליים . הופניתי ע"י נוירולוג לבדיקת MRI רצ"ב תוצאותיה .אודה לחוות דעתך תוצאות בדיקת MRI C1-C2 שינויים ניווניים C2-C3 ללא עדות לבלט דיסק C3-C4 ללא עדות לבלט דיסק C4-C5 בקע דיסק מרכזי אחורי עם לחץ על השק ולחץ על החוט , ללא עדות לאות חריג בחוט C5-C6 בקע דיסק מרכזי אחורי קשיח עם לחץ על השק ולחץ על החוט עם אות חריג בחוט שמתאים לאקיוט מיאלומלציה C6-C7 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק ללא עדות ללחץ על החוט . עדיין רושם לאות חריג בחוט כתוצאה כנראה מהלחץ בגובה שמעל עם רושם למיאלומציה חדה עם אות חריג בחוט שנראה חד . C7-D1 ללא עדות לבלט דיסק התרשמות : אנגולציה קיפותית של ע"ש צווארי עם הצרות ספינלית קלה בגובה C5-C6 C4-C5 C6-C7 עם דיסק פרוץ קשיח בגובה C5-C6 עם לחץ על השק , לחץ על החוט ואות חריג בחוט שמתאים לאקיוט מיאלומציה

תזדקק להבדק על ידי מנתח עמ"ש לדיון טיפולי.

26/01/2016 | 16:47 | מאת: עומר

תודה על תשובתך.האם תוצאות כאלו לדעתך מחייבות ניתוח ? האם יש לכך קשר לתחושה שציינתי ברגליים ?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה