שלום

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

01/04/2014 | 16:42 | מאת: בדוי

שלום ד"ר יקר, הומלץ לי ע"י נוירוכירורג ניתוח כריתת דיסק בגלל בלט דיסק L5-S1. יש לי מספר שאלות לגבי ניתוח כריתת דיסק: 1. הניתוח מיועד לרוב לפריצת דיסק, אם יש לי בלט דיסק ולא פריצת דיסק יש יותר סיכוי לפגיעה עצבית כיוון שיש חלק קטן יותר לכרות או שזה לא משנה בלט או פריצה? 2. אם הכריתה מבוצעת בדיסק L5-S1 איפה נמצא החתך ומה הגודל שלו? 3. האם זה משאיר צלקת גדולה ממש? 4. האם אפשר לטשטש את הצלקת? 5. מהם אחוזי ההצלחה של הניתוח וכמה זמן הניתוח? אשמח לתשובות, תודה רבה ויום טוב!!

שלום, 1) הגודל לא קשור 2) חתך נמצא בגב. גודלו תלוי בשיטת הניתוח : קונבנציונלי או זעיר פולשני. 3) ?? 4)?? 5) 80-90 אחוז , תלוי בניסיונו של המנתח . מה זה משנה כמה זמן הניתוח ??

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה