שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/01/2014 | 19:55 | מאת: חנה

שלום ד"ר מרום, נבדקתי בבית החולים רמבם על ידי אורתופד דר חדאד אליאס, ביצעתי mri שהתוצאות הם 4 בלטים: L4-S1 דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי. D2-3 בלט דיסק ימני הגורם לחץ על חוט השדרה ופוחס אותו מעט ללא עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה זה. D9-10 בלט ללא עדות של לחץ. לפי סיכום אישפוז mri תקין. שאלתי מספר מומחים שאמרו לי שהממצאים האלו לא תקינים. בנוסף היום ניגשתי להבדק אצל פרופסור גיפשטיין במדיקל סנטר בהרצליה, הוא אמר שהממצאים לא תקינים והמליץ לי על שאיבת דיסק שהוא עושה והפנה אותי לmri צווארי. קבעתי את השאיבה לתאריך ה6/2/14 שזה בעוד כשבועיים. אשמח לקבל חוות דעת האם זה עוזר? מה הטיפול המומלץ בבלטי דיסק? האם זה נקרא ניתוח? אשמח לתשובות. בנוסף ד"ר אליאס חדאד שנבדקתי אצלו הפנה אותי לנוירוכירורג ברמב"ם. יש לציין שבmri יש לי סירינגומלאיה מינימלית=הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית של חוט השדרה מגובה D3-4 עד גובה D10-11. האם שאיבת דיסק מומלצת? מה הסיכונים בפעולה? תודה רבה!

שלום, כמובן שלא ניתן להשיב על שאלתך מבלי שבדקתי אותך. בכל מקרה, לא הייתי מבצע שום פעולה כירורגית עד גמר ברור.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה