ארכנואידיטיס או דורה פנצ'ר?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

02/11/2013 | 17:15 | מאת: ריקי

שלום לך ד"ר אני פונה אליך בעיניין אימי בת 72, ברקע סובלת מאוסטאוארטריטיס, ופסוראטיק ארטרייטיס(בין היתר) ומטופלת בציטוטוקסיקה,לפני חודשיים בדיוק ,אימי עברה טיפול בהזרקת סטרואידים לחלל האפידוראלי (תחת שיקוף)למטרת הפחתת כאבי גב שסבלה מהם, לאחר יומיים מההזרקה החלה לסבול מלחץ בראש,סחרחורות,רעד בידיים,לחץ בעיניים וטישטוש ראיה,התנפחות בבטן וברגליים המלווה בקוצר נשימה, וחוסר שיווי משקל בעמידה עם נטיה לייפול וכאבי גב תחתון מוגברים ביותר.לציין שכל התופעות הללו חולפות כלא היו בעת ששוכבת. כמובן שיצרנו קשר עם הרופאים שביצעו את ההזרקה ואמא ניבדקה על ידם, אך ללא כל אבחנה נישלחה לבירור למיון. שם בוצעו בדיקות דם סיטי ראש וע"ש שלא נתנו תוצאות של ממש לאיבחון הבעיה של אימי.בהמשך פיתחה אורטוסטטיזם שהצריך שינוי בטיפול תרופתי. בניסיונות הבלתי פוסקים לאתר את הבעיה של אימי ולעזור לה לחזור לעצמה היא אושפזה בבית חולים ניבדקה וטופלה אך שוחררה ללא כל אבחנה ספציפית למצבה.בהמשך לבירורים,פנינו לרופא מומחה בתחומו והצגנו בפניו את הבעיה של אימי ולדבריו אימי סובלת מדליפת נוזל של חוט השדרה לרקמות שמסביב ולטענתו המצב "פתיר". האם יש אמת בדבריו ? אם כן כיצד ניתן לאמת זאת? והאם יתכן כי אימי סובלת בעצם ממחלת הארכנואידיטיס שהיא לא ניתנת לריפוי כפי שמתואר באתרי המידע השונים? אודה לך לקבל תשובתך בהקדם.

שלום, המצב אכן ,פתיר" אך לעיתים הפתרון מסובך ומורכב. פנה ליעוץ מסודר- הפורום אינו המקום המתאים לדון בסוגיות כאלו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה