איכות חיים לאחר ניתוח לקיבוע עקמת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

12/03/2013 | 10:20 | מאת: אסתר

לד"ר ליאור מרום שלום וברכה בני בן 17 והתגלתה אצלו עקמת S שהגיעה כיום ל-50 מעלות באזור החזה ול-34 באזור המותן.בבדיקת נפחי ריאה FEV1= 66% . לבני גם הובהר שהעקמת תחמיר עם השנים. ושהניתוח נועד למנוע החמרה של המצב ושזה יישר חיצונית את הגב אבל לא יחזיר את הפתולוגיות בצלעות ולא יחזיר את נפחי הנשימה. כמעט ואין לו כאבים והוא פעיל מאד ועושה כושר. אני ממש חוששת מהשלכות העתידיות של הניתוח ומאד מתסכל שאני לא מוצאת מאמרים ומחקרים שבודקים את איכות החיים לאחר ניתוח לקיבוע עקמת. הבנתי שזה ניתוח מאד מסובך ולא פשוט.עם סיכונים לפגיעה עצבית, זיהום, דימום ואפשרות להמשך העקמת מעבר לאזור הקיבוע. אז מדוע לא עוקבים אחרי המנותחים לאורך שנים כמו שעושים בניתוחי לב וכדמ'. שיכתבו על הצלחות ושיפור איכות החיים של הצעירים שעוברים ניתוח שכזה וגם על אילו שסובלים בכדי שנקבל שיקוף מלא של המצב. באתר שלכם פגשנו במכתבו של איתמר והוא היחיד שמצאנו. אולי אתה יכול להפנות אותנו למקום שבו יש פירוט על ההתמודדות לאחר הניתוח הזה. ומה דעתך על השתל של חברת APIFIX לטיפול זעיר פולשני בעקמת, האם הוא מתאים לעקמות קשות?

אסתר שלום, ענין העקמת והטיפול בו, סבוך בוודאי שלא ניתן לדון בזה דרך אתר אינטרנטי

08/05/2013 | 13:00 | מאת: הילה

18/03/2013 | 20:43 | מאת: מור

אסתר לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח גב סקוליוזיס ..הייתה לי עקמת בדרגה של 68 מעלות אם את רוצה לשאול שאלות לגבי הניתוח יותר לעומק כמו למשל איך ההרגשה אחרי הניתוח וכדומה לגבי ניתוח גב סקוליוזיס את יכולה ליצור איתי קשר ואני ישמח לענות לך על שאלות.. 0509567936

17/10/2015 | 08:54 | מאת: דניאלה

הבת שלי בת 13 אשמח להתייעץ איתך בטלפון כי בנתיים אני אובדת עצות 0507816164

24/05/2017 | 21:11 | מאת: דינה

אסתר שלום אמנם חלפו 4 שנים אך אני בדיוק באותה דילמה היום יש אפשרות להתייעץ איתך בתודה רבה דינה 053-5659831

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה