בדיקות רפואיות , עזרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

06/03/2013 | 17:52 | מאת: עמי רב

שלום רב , בבדיקת MRI שעשיתי בעקבות ארוע רפואי נמצאו הממצאים הבאים : המבנים של הגומה האחורית הכלולים בבדיקה תקינים. המעבר הקרניוצרביקלי תקין . מודגמים שינויים ניווניים דיסקוגנים מלווים ב- OPLL קל . שינויים ניווניים אסימטריים במפרקים הקטנים . אותות תקינים ממח עצם חולייתי. ב- C4-C3 היצרות קלה של התעלה ,בלט דיסק דיפוזי קל נושק לחוט ללא לחץ . היצרות נווונית של הפורמן השמאלי . ב- C4-C5 היצרות קלה של התעלה ,בלט דיסק דיפוזי קל נושק לחוט ללא לחץ . והיצרות פורמינלית קשה משמאל בינונית מימין . ב- C5-C6 בלט דיסק בילוברי הפרא-מדיאני גדול יותר עם לחץ קל על החוט. ב- C6-C7 היצרות קלה של התעלה ,הדיסק נושק לחוט ללא לחץ . היצרות בינונית של הפורמן השמאלי . ב- C7-D1 בקע דיסק כרוני מלווה זיז פרא-מדיאני ימני ללא לחץ על החוט.היצרות קלה בינונית של הפורמן הימני. אין עדות לאותו מיאלומלציה בחוט. ללא האדרה פתולוגית חולייתית או אינטרה תקאלית עם גדוליניום. בבדיקת CT שעשיתי בעקבות כאבי גב תחתון נמצאו הממצאים הבאים : L5-L4 בלט דיסק היקפי המצר את הנקבים הגרמים . בקע דיסק קטן מרכזי הלוחץ על השק הדורלי . כל כך הרבה מושגים רפואיים ואשמח לדעת מה זה אומר ? תודה ,כל מידע שתוכל לתרום .

עמי שלום, המושגים הרפואיים עשירים בתאורים, אך ללא ההקשר הקליני, ערכם כקליפת השום. אין בממצאים שום דבר ממאיר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה