פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

09/01/2013 | 16:11 | מאת: בנצי

שלום ד"ר, שלוש שאלות: 1- בפריצת דיסק צווארי C6-C7 איזה שורש עצב נפגע בדרך כלל? (שורש C7, C6 או C8)? השכיח ביותר. 2- אותה שאלה לגבי פריצת דיסק צווארי C5-C6 3- בניתוח לצריבת הדיסק בגב התחתון. האם אחרי הצריבה הדיסק ממלא את עצמו מחדש או שנשאר פחות דיסק בין החוליות? תודה

בנצי שלום, 1-2 ) באמת מזמן לא נבחנתי באנטומיה.... C7, C 6 בהתאמה 3) הדיסק לא ממלא את עצמו.....הוא מתכווץ בשיעור של 5-10 מנפחו המקורי.

10/01/2013 | 23:44 | מאת: בנצי

יש לי בלט דיסק בין C6-C7 עם לחץ על העצב, ולאחרונה אחרי טראומה קטנה התחילו לי כאבים בכף היד בטנר אמיננס בחלק הלטרלי. האם שורש C8 נפגע אצלי? כי אני יודע ש C7 קשור לזרוע האחורית. תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה