MRI אחרי ניתוח למיניקטומי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

19/12/2012 | 12:32 | מאת: רמי

שלום רב.. עברתי בידקת MRI אחרי ניתוח למיניקטומיה בחוליות L5-S1 סיבת הבדיקה הייתה כאבי גב תחתון והקרנה לרגל שמאל אחרי ניתוח למיניקטומיה לפני שלושה חודשים.. בוצעה השוואה לבדיקת MRI קודמת 18/9/2008 עם בדיקהכ מתאריך 22/08/2012 .. 1. יישור קל של הלורדוזיס המותני. 2. הקונוס בגובה תקין. 3. הקטנת גובה הדיסק ושינוי סיגנל בגובה L5-S1 , פרט לכך המרווחים הדיסקליים שמורים. 4. שינויים על שם מודיק בלוחיות השכנות L5-S1 . 5. D12-L1 L1-L2 L2-L3 L3-L4 L4-L5 שינויים היפרטרופיים קלים של הפרקים הפאצטליים ללא עדות להיצרות ספינאלית או פורמינאלית. 5. L5-S1 : הקטנת גובה הדיסק, שינוי סיגנל של הידסק. בלט דיסק אחורי ושמאלי. לא הודגם בבדיקה הנוכחית בקע או פרגמנט בתוך התעלה משמאל שהודגם בבדיקה הקודמת, אך עדיין יש לצייןם בקע פורמינאלי משמאל עם לחץ על העצב היוצא . ללא עדות ללחץ משמעותי על השק התקאלי. לאחר הזרקת גדוליניום לווריד מודגמת האדרה של רקמות רכות באזור הניתוח, האדרה מוגברת באזור פורמן השמאלי בגובה L5-S1ץ לסיכום נרשם מודגמת היצרות פורמינלית בגובה L5-S1 משאל עם לחץ על העצב. האם זה אומר כי הניתוח לא צלח , ומה כל זה אומר ומה עלי לעשות האם טיפול הדרותראפיה ופיזיוטראפיה יעזור או שאני חייב לעבור ניתוח נוף ואם כן איזה ניתוח אני מבקש עזרה אני בלחץ תודה

רמי שלום, אם הניתוח הצליח, את זה אתה בלבד צריך לומר..... לגבי שאר שאלותיך, ממליץ לך לדון על כך עם המנתח שלך.

20/12/2012 | 22:17 | מאת: רמי

השאלה שלי היא האם יש לי מה שנקרא פריצה חוזרת באותו גובה , הכאבים עדיין בגב תחתון עם הקרנה לרגל ובמיוחד מתחת לברך שמאל

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה