כאבים מפושטים ומיפוי עצם

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

11/06/2012 | 12:28 | מאת: ani

שלום. אני בת 60, ועקב חיים בסטרס תמידי, רוב חיי אני סובלת מכאבים בכתפיים, זרועות, גב עליון, צוואר... מזה מספר חודשים החלו כאבים חזקים במרפק ימין, טופלתי בזריקה ובתרופה(אטופן), ולא רק שלא עזר, זה החמיר. כמו כן כאבים אקראיים, כל יום במקום אחר, צוואר(קבוע), כתפיים, ירך, ידיים.. עשיתי מיפוי עצם שהממצאים הם: בצילום יישור לורדוזה, הצרות בין חוליות c5-c6-c7, שינויים ספונדילוטים. קליטה מוגברת במדור רדיו-קרפלית של שתי כפות ידיים, בע"ש צווארי, בפאסטה משמאל של חוליה l4-l5, -שינויים ניווניים או דלקתיים. זה מה שהרופא כתב בהפנייה לפיסיותרפיה. אני שואלת: אם יש דלקת איך לא ראו במיפוי המרפק? והאם חוץ מפיזיותרפיה אין מה לעשות? אציין שבגלל שסבלתי מחוסר ויטמין די, (בינתיים הסתדר עקב תרופות), הרופא(הכללי) המליץ צפיפות עצם כל שנה. האחרון לפני שנה היה טיפה גבולי בירך ימין, כל היתר בנורמה. בקרוב אעשה שוב. אודה על תובנותיך.

אני שלום, כל קליטה יכולה לסמן "דלקת" כהגדרתך. אפשר לנסות את כל מגוון היפולים השמרניים: הידרו, שיאצו וכד'

12/06/2012 | 06:53 | מאת: אני

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה