חיזוק שרירים - מונע פריצות דיסק או החמרתן?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

09/05/2012 | 23:17 | מאת: זאב

שלום רב, שאלותיי הן כדלקמן: 1. האם בספרות הרפואית חיזוק שרירים באיזור גב/צוואר יכול למנוע פריצות דיסק או את החמרתן? האם יש לכך הוכחות? 2. כידוע רוב האורטופדים ממליצים על שחייה בכל הקשור לפריצות דיסק בגב התחתון על מנת לחזק את השרירים באיזור. האם הדבר נכון גם לגבי פריצת דיסק צווארית? האם שחייה יכולה להועיל? ואם כן איזה סוגי שחייה. לפי הבנתי שחיית חזה לא מומלצת בכלל. תודה רבה מראש על המענה

זאב שלום, 1) אין שום דבר מוכח שדברים כאלו מונעים , מקסימום יהיו לך שרירי צוואר ו\או גב חזקים... 2) שחיה לא משפיעה על שום אבולוציה במניעת פריצת דיסק צווארי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה