כאבים בלתי נסבלים-עזרה!

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

27/10/2011 | 22:56 | מאת: גלית

בוקר טוב, אימא שלי בת כמעט 62, סובלת מזה שנתיים מכאבי גב שהחלו להיות בלתי נסבלים בחצי שנה האחרונה.לפי הסקירה הטומוגרפית של עמ"ש מתני/סקרלי במנח אקסיאלי: סקירת L1-L2: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי סקירת L2-L3: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי סקירת L3-L4: היצרות של המרווח הבין חולייתי. בליטה גרמית לטרלית מימין, מלווה בבלט דיסק עם היצרות פורמינלית, לחץ על השק התקאלי ועל שורש השמאלי של L3. סקירת L4-L5: היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. שינויים ניווניים קלים במפרקים הפאצטליים. בלט דיסק מרכזי שמאלי עם הציצרות פורמינלית, לחץ על השק התקאלי ועל שורש השמאלי של L4. סקירת L5-S1: היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. שינויים ניווניים היפרטרופיים במפרקים הפאצטליים. בליטה גרמית לטרלית משמאל, מלווה בבלט דיסק עם היצרות פורמינלית, לחץ על השק התקאלי ועל שורש השמאלי של L5. בביקור במיון לפני כחודש וחצי בוצעה זריקה אפידורלית ללא שיקוף שגרמה להחמרת הכאב. לפני שבוע בוצעה שאיבת דיסק, מאז ניכרת החמרה במצב והכאבים הפכו לבלתי נסבלים. הכאב הם בעיקר בשעות הבוקר ונמשכים עד הצהריים.להקלת הכאב משתמשת במדבקה של בוטראנס 10MCG ובנוסף לוקחת רוקסט פלוס עד 5 כדורים במחצית הראשונה של היום. הסבל הפך לבלתי נסבל וכמות צריכת הכדורים רק עולה לאחרונה. אילו עוד פתרונות ניתן לתת על מנת לפתור את העניין או להקל משמעותית על הכאב? מודה מראש על התשובות, גלית

גלית שלום, על פניו, לפי הממצאים שצטטת - המקרה לא מתאים לצריבה, וברור שלא עושים צריבת דיסק על סמך בדיקת CT...... ברור לך, שלא ניתן לתת פתרונות באינטרנט לבעיתה של אימך. קחי אתה למנתח עמוד שדרה, והתיעצי אתו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה