אנקלוזינג ספונדיליטיס

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

13/05/2011 | 22:35 | מאת: מתעניינת

לאחר מיפוי עצמות נראו שינויים ראטרוטיים במספר מפרקים בגוף. בנוסף התגלה עקמת בעמוד שדרה. ידוע לי כי הנני חולה בראומטואיד ראטריטיס.בנוסף יש לי כאבי בגב חזקים ביותר המקרינים לאגן ולגב התחתון. קשה לי לקום מישביה לעמידה וקשה לי ללכת. האם עקמת זו מובילה לאנקלוזינג ספונדיליטיס או שכבר קיימת אצלי מחלה זו? האם כדאי לבצע בדיקת הדמייה MRI כדי לוודא אם אכן מחלה זו אצלי? או איזו בדיקה מבצעים כדי לאמת מחלה זו? ואם תוכל לפרט לי מהי אנקלוזינג ספונדיליטיס.

למתענינת שלום, ANKILOSING SPONDY הינה מחלה אשר ישנם בדיקות מעבדה לגילויה , ובנוסף הפרמטרים על סמך צילומים. MRI אינו נותן כאמור- תשובה. מחלה זו הינה מחלה ניוונית מתקדמת של עמוד השדרה , ועם הזמן עמו"ש הופך לדמוי "מקל במבוק" קשיח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה