התמכרות לגראס, פיתרון לחרדות?

דיון מתוך פורום  התמכרות

02/06/2011 | 14:00 | מאת: גראס וחרדות

שלום אינה, אני בן 25, מעשן כבר3 -4 שנים, סובל מבעיית חרדה מגיל11 בערך, טיפולים החלו קצת אחרי, פסיכולוגים ופסיכאטרים, בגיל מאוחר יותר לקחתי מרוניל שלא עזר, סרוקסט עד כמה שזכור לי לא עזר גם הוא, רק השפיע לרעה הפסקתי הכל לפני הצבא ולא סיפרתי על מנת להגיע ליחידה טובה ולתרום, מה שלא כל כך הלך בסוף ויצאתי מהצבא עם פרופיל 21. מאז שהתחלתי לעשן, אני חייב לציין שאני מרגיש משוחרר יותר, לא לחוץ כמו שהייתי, שלא לדבר שאין התקפי חרדה, אני עובד כבר 4 שנים בחברה גדולה אחראי על המחשוב, נכון להיום אני חושב שאני מכור לגראס, גראס רפואי, חשיש, הידרו, מעשן יום יום, כמובן לא שיש התקף חרדה, ההתקפים לא מגיעים שיש THC בדם לפעמים מגיע גם לעבודה אחרי עישון בבוקר, שם טיפות עיינים, ואף אחד לא יודע ולא שם לב, העבודה נעשית כרגיל, הייתי מגדיר את עצמי כ "סטלן אבל רציני" עשיתי אפילו ניסוי והפסקתי למשך שבועיים שלוש, אחרי פחות משבוע בעיית השינה וחוסר תאבון עברו, תפקדתי כרגיל, עד אחרי 3 שבועות שבאמצע יום העבודה נכנסתי ללחץ הסטרי, וכמובן קצת אחר כך עישנתי וברגע נעלמו הדאגות שוב, אפשר לקרוא לזה בריחה, התמכרות, אני קורא לזה בנתיים התמודדות, ברברתי יותר מדי, בקיצור על פי התסמינים, מעשן בבוקר, לא תמיד משפיע כמו בהתחלה, מחשבה על התארגנות עוד לפני שנגמר המלאי, פחות יוצאים לפאבים ובילויים, לפי כל התסמינים אני מכור, אבל עדיין מרוויח את ה 5 ספרות בחודש, עובד 8-5 ומתפקד כרגיל, מאושר יותר, מחוייך יותר, והכי חשוב לא לחוץ כמו.... השאלה שלי היא האם צריך להפסיק עם זה ולהתחיל לנסות כל מיני כדורים שוב? זה משנה אם אני "יתמכר" לסרוקסט פרוזק או אחרים? או שעדיף לי החומר הטבעי שלא יפגע בכבד ויהפוך אותי אפתי לסביבה

05/06/2011 | 11:58 | מאת: אינה ארצי

שלום לך, אתנ משתמש בגראס לריפוי עצמי. הגראס אינו מועיל לאורך זמןוכדאי לנסות לפתור את הבעיה ולא להדחיק אותה. יש מסגרות לתחלואה כפולה, כדאי שתחפש עזרה אמיתית.בהצלחה

05/06/2011 | 18:00 | מאת: דבורה

בישראל קיימות קהילות טיפוליות המתמחות בתחלואה כפולה. הקהילה הטיפולית היא מסגרת תומכת המשלבת טיפול נפשי, טיפול תרופתי וכלים שיקומיים. כפר "איזון" – כפר טיפולי בקיבוץ שדות-ים ובו קהילה שרוב חבריה לקו בתגובה פסיכוטית כתוצאה משימוש בסמים, בין אם כתגובה ישירה לשימוש בהם או כהתעוררות של מחלת נפש ראשונית. הכפר מופעל על ידי עמותה ציבורית. קהילה טיפולית לתחלואה כפולה "משמר לחיים" – תוכנית ניסיונית ממשלתית שהוקמה על ידי משרד הרווחה ומשרד הבריאות בשנת 2003 ומטפלת בסובלים מתחלואה כפולה שלא נקלטים במסגרות הרגילות. בנוסף, קיימות יחידות אשפוז המטפלות בתחלואה כפולה בתוך מסגרות פסיכיאטריות. במרכז לבריאות הנפש טירת הכרמל פועלת יחידה קטנה בת חמש מיטות לתחלואה כפולה. במרכז לבריאות הנפש באר שבע פועלת מחלקת אשפוז כלל-ארצית בת 16 מיטות, המספקת טיפול ראשוני ופועלת במימון משותף של משרד הבריאות ושל הרשות למלחמה בסמים. במרכז לבריאות הנפש נס ציונה פועלת יחידה קטנה המתמחה בתחלואה כפולה של אלכוהוליסטים הסובלים מהפרעות נפשיות. במרכז הרפואי לבריאות הנפש אברבנאל בבת-ים פעלה מחלקה בת 20 מיטות המיועדת למטופלים מאזור המרכז. הטיפול בה הוא כוללני ותרופתי. המחלקה נסגרה והחולים הועברו למוסדות אחרים על פי החלטת ממשלה (החלטה מס' 803 של הממשלה מ-15 בספטמבר 2003) במסגרת הרפורמה בשירותי בריאות הנפש. יתכן וכיום המחלקה כן נותנת שירותים במוסד. מקום נוסף מלכישוע. תברר מהם תנאי הקבלה במקרה תחלואה כפולה. בהצלחה.

מנהל פורום התמכרות