ניתוח או לייזר? חוו"ד סותרת

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

20/11/2016 | 09:25 | מאת: א

שלום וברכה, בעלי בן 42.5 מזה שנתיים מקבל טיפות להורדת הלחץ התוך עיני. הטיפות הוחלפו מס' פעמים ע"מ להגיע לתוצאות טובות, כרגע, לרוב מאוזן , יש נזק בעצב. הרופא המטפל רוצה לנתח (ניתוח צינורית אם הבנתי נכון) וכבר קבע תאריך לניתוח. רופא אליו פנינו להתיעצות שניה ממליץ על לייזר. הרופא המטפל טוען שלייזר לא יעזור, אבל לא נתן הסברים. האם הניתוח הוא לא האפשרות האחרונה שמנסים? לא שווה לנסות קודם לייזר?

א שלום רב ההחלטה על ניתוח תלויה בפרמטרים רבים. לעיתים אם הלחץ גבוה ויש כבר נזק מתקדם לעצב הראיה ולשדות הראיה אז עדיף ניתוח שמוריד את הלחץ מייידית. לליייזר לוקח מספר שבועות עד שהוא משפיע ולא תמיד ניתן לחכות. כמובן שכל מקרה יש לשקול באופן אינדיבידואלי ובמקרים רבים כן ניתן לחכות ולבצע לייזר כיון שללייזר אין סיבוכים.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות