שינו תרופה האם כדאי?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

28/05/2015 | 23:21 | מאת: מיקי

שלום רב אני היום מטופל בקסלטן ווי אופטיק הלחץ מאוזן רופא עיינים המליץ לי לעבור לעבור לדואוטרב וכך מפעמיים ביום וי אופטיק וקסלטאן בערב הכל משתנה לפעם אחת בוקר או ערב האם זה כדאי לשנות טיפול שהלחץ תקין? אשמח לדעת גם מה ההבדל בין הקסלקום לדואוטרב?חוץ מהחומר המשמר תודה(סובל מפגמנטרי)

השינוי הוא הגיוני וההבדלים הם במרכיב של הפרוסטגלנדינים. בדואוטרב יש טרבטן שדומה בפעולתו לקסלטן ויש גם ויאופטיק . רק שבדואוטרב אתה תקח רק פעם ביום את הויאופטיק כיון שדואוטרב לוקחים פעם ביום. כמובן יש צורך במעקב גלאוקומה אצל הרופא המטפל. בהצלחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות