סיכון לגלאוקומה כאשר רק עצבי הראיה נראים פגועים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

24/03/2015 | 19:03 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 39. בשל גלאוקומה של סבתי ושל אמי (אצל אמי כתוצאה משימוש בסטרואידים) ניגשתי לבדיקה אצל רופא העיניים. הלחץ התוך עיני נמצא תקין (נמוך) ובדיקת שדה ראיה ממוחשבת תקינה, אך עצב העיין בשתי העיניים נראה פגוע. הרופא אמר שייתכן שזהו פשוט מבנה העיין שלי. האם מומלץ לעבור בדיקות נוספות לשלילת גלאוקומה או שאפשר להיות רגועה? כמו כן, האם מצב כזה עלול להצביע על בעיות אחרות? אציין כי ילדתי לפני חודש, במקרה ויש קשר בין מצבים אלה לבין הריון ולידה. אשמח להארות, תודה רבה!

שלום רב , רצוי להתרשם ממראה עצב הראיה ולהחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות. לרוב אני ממליצה במקים כמו שלך על בדיקת OCT

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות