חשש

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

04/11/2014 | 14:15 | מאת: עין

לפני כחודש העגתי למיון עקב ראיית קווים מוארים מרצדים כשבוע לפני הגעתילמיון, אובחן קרע בתחתית הרישתית בעין אחת ובוצע לייזר לאיחוי,לחץ תוך עיני היה 12 ,בבדיקה שבוצעה השבוע נאמר שהאיחוי מוצלח.מאוחר יותר קראתי בסיכום ביקור שהלחץ בשתי העיניים עלה ל18,כלומר עלייה של 50% ב-3 שבועות.(ניתן חומר להרחבת אישוניםefrin+mydramide ,בדיקת רישתית דו צדדית ע"י עדשת גולדמ).מאוד נלחצתי מהעלייה החדה בסקלה.האים נתון זה מדאיג ומצריך איזה שהם ברורים דחופים או רק מעקב ובאיזה דחיפות,לתשובתך מודה מראש.(אגב מעיון ברשת קראתי שמטפטפים טיפה צהובה לבדיקת לחץ,איני יודעת אם זה מה שטופטף לי-הבדיקה היתתה בבוקר)

פלוקטואציות בלחץ התוך עיני הן דבר נורמלי. לחץ 18 נמצא עדיין בנורמה. כך שאם שאר המרכיבים של עצב הראיה תקינים זה כלשעצמו לא מצדיק בדיקות נוספות. כמובן שעליך להתייעץ עם הרופא שתגיע אליו לביקורת כי ייתכן ויש ממצאים נוספים

05/11/2014 | 10:55 | מאת: עין

תודה על תשובתך.ציינת "אם שאר המרכיבים של עצב הראייה תקינים "-האים בבדיקה שבוצעה ניתן היה לבדוק את "שאר המרכיבים של עצב הראייה" או שיש צורך לתמוך בבדיקות נוספות תומכות? ביקורת בעוד כ 4 חודשים,אני ראיתי את הנתון של העלייה בלחץ תוך עיני רק לאחר הפגישה,עלייה משמעותית ,האים לדעתך יש צורך להקדים את הביקור או להמתין ולמה כוונתך ב"יתכן ויש ממצאים נוספים"אלפי תודות על התייחסותך .

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות