אלרגיה וגלאוקומה?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

15/04/2013 | 21:53 | מאת: בת 22

שלום ד"ר. פניתי שבוע שעבר לרופא בגלל טשטוש בריאה (הראיה שלי תקינה ברמת העיקרון ואין לי אפילו משקפיים)הרופא הוא עשה לי כל מיני בדיקות ובסוף אמר לי שיש לי אלרגיה ונתן לי טיפות. אוקי , יצאתי עם מרשם ועוד הפניה לבדיקה מתישהוא oct לא דחופה. והיום כשריפרפתי בדפים פתאום אני מגלה שרשום שם חשד לגלאוקומה בעין ימין suspected glaucomatous cup . הוא לא אמר לי על זה דבר. זה נושא זניח שאפשר להתעלם ממנו? שאלה שניה אם באמת אלרגיה - ללא אודם וללא גירוד וללא שום תופעות שנראות כלפי חוץ עלולות לגרום לטשטוש בראיה?האם יתכן שהטשטוש בראיה (בעיקר בקריאה) הוא בגלל חשד לגלאוקומה? תודה רבה אשמח לתשובתך.

16/04/2013 | 10:47 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

אם הרופא חשד בנזק לעצב הראיה - ממליץ לבצע כל הבדיקות לשלילת גלאוקומה. בשלב ראשוני הגלאוקומה לא גורמת לטשטוש ראיה. כדאי לבדוק אותך היטב. פרופ. מלמד 09-9504340

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות